04.11.2019-17:34
(Son Güncelleme:22.11.2024-22:51)
Besin Zehirlenmesi Yaşamamak İçin Dikkat Edilecekler
Özellikle et, tavuk ve balık konusunda zehirlenmeleri önlemek için bunlara dikkat etmelisiniz.
Dondurduktan sonra kullanacağınız etleri oda sıcaklığında değil, buzdolabının alt bölümünde bekleterek çözdürmeye dikkat gösterin.
Etlerin üstündeki kontrol damgası kesinlikle olmalı. etin derisinde parçalanma, kan birikimi, çürüme işaretleri olmamalı.
Büyük parçalı etleri buzdolabında 2 günden, kıymayı da 1 günden çok bekletmemeniz gerekiyor.
Tavuğun eti diri olmalı, parmağınızı bastırdığınızda meydana gelen çukur, parmağınızı kaldırınca anında düzelmeli.
Balığın gözlerinin parlak ve lekesiz, solungaç bölümlerinin kırmızımsı pembe, pullar ve yüzgeçlerinin diri olmasına özen gösterin.
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR