21.10.2024-15:42 (Son Güncelleme:21.10.2024-15:42)

Beşiktaş'ta Gece Kulübü Yangını Üzerine Keşif Yapıldı

Beşiktaş'taki gece kulübü yangınında hayatını kaybeden 29 kişi için yapılan keşif mahkeme heyeti tarafından gerçekleştirildi.

Beşiktaş'taki Yangın Olayına İlişkin Keşif Yapıldı

Beşiktaş'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü yangınına dair dava süresi içerisinde önemli bir adım atıldı. 2 Nisan tarihinde tadilat sırasında çıkan yangında, yaşamını yitirenlerin aileleri ve mahkeme heyeti, olay yerine gelerek keşif yaptı.

Mahkeme Heyeti Olay Yerinde İnceleme Yaptı

İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen karar doğrultusunda gerçekleştirilen keşfe, duruşma savcısı, bilirkişi ekibi, olay yeri inceleme, itfaiye ve polis ekipleri katıldı. Keşif nedeniyle güvenlik önlemleri alınarak, gece kulübü önündeki alanda güvenlik birimleri görevlendirildi.

Yangında hayatını kaybedenlerin yakınları ve avukatları da bu süreçte hazır bulunarak durum tespiti yaptı. Yaklaşık 4,5 saat süren inceleme sonrasında, taraflar gece kulübüne girerek yangının çıktığı alanda gözlemlerde bulundu.

Yangında Kaybettiklerini Unutamayan Yakınların Açıklamaları

Yangında ölen kişilerin yakınlarından olan Emine Kaya Baş, gazetecilere verdiği demeçte yaşadığı acıyı ve mahkeme sürecinin getirdiği zorlukları dile getirdi. "Hem bir acı var hem bir kayıp var. Yalnız hissediyorum; eve döndüğümde rahatlayamıyorum. Sürekli endişe içindeyim," dedi.

Ayrıca, Baş, Beşiktaş Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi'nden hiçbir yetkilinin kendilerini desteklemediğini belirtirken, "Kurumların ihmali var. İçeride iş güvenliği uzmanı yok, yangın tüpleri kullanılabilir durumda değildi. 2-3 dakika içerisinde kaybettiklerimiz boğularak öldü,” ifadelerinde bulundu.

Son olarak, olay yerinde bulunan bir kulüp çalışanına karşı da tepkisini dile getirdi.

Beşiktaş'ta 29 kişinin öldüğü gece kulübü yangınına ilişkin dava kapsamında olay yerinde keşif yapıldı. Gece kulübünde 2 Nisan'da tadilat sırasında çıkan, 29 kişinin yaşamını yitirdiği yangına ilişkin iş yeri sahiplerinin de aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 22 sanığın yargılandığı davaya bakan İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı uyarınca keşfe katılacak heyet sabah erken saatlerde olay yerine geldi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr