23.04.2019-17:00 (Son Güncelleme:23.04.2019-16:49)

Beşamel Soslu Tavuklu Börek Nasıl Yapılır? Beşamel Soslu Tavuklu Börek Tarifi

Nefis bir çıtırtının içinde beşamel sos ve tavuğun muhtesem uyumundan ortaya çıkan harika bir lezzet... Beş çaylarının vazgeçilmeyen lezzeti olmaya aday! Verdiği hazzı ve yedikçe yeme isteğini, ellerinizle yaptıktan sonra anlayacaksınız. Bu tarifi denemeyen kalmasın!

Tavuğun enfes tadı beşamel sosla birleşiyor ve bir böreğin içinde çıtır çıtır bir lezzet haline geliyor. Hem sevdiklerinize bu harika lezzeti tattrımak isteyeceksiniz hem de yaparken parmaklarınızı yemek isteyeceksiniz. İşte beşame soslu tavuklu böreğin eşsiz tarifi...

MALZEMELER

2 adet tavuk göğsü

2 adet yufka

1 kutu mantar

1 ade kapya biber

2 yemek kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı margarin

1 adet yumurta sarısı

1 dilediğiniz kadar tuz

1 dilediğiniz kadar susam

1 dilediğiniz kadar karabiber

1 su bardağı süt

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI

  1. Tavukları minik doğrayıp tavada iki yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber ile birlikte karıştırarak çevirin.

  2. Sonra üzerine ince dilimlenmiş mantar ve biberleri de ekleyerek soteleyin ve soteleme işlemi bitince harcınızın altını kapatın.

  3. Beşamel sos için; tencerede tereyağı ve unu kavurup sütü yavaşça ekleyerek harcı karıştırın. Sos pişince tuz ve karabiberini koyup karıştırıp altını kapatın.

  4. Margarin ve tereyağını tavada eritin. Yufkayı tezgaha alın, yufkanın her yerini yağlayıp ikiye katlayın.

  5. Katladığınız yufkanın geniş kısmına beşamel ve tavuklu harcınızı yerleştirip rulo yapın.

  6. Fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında üstü kızarana dek 10-15 dakika pişirin. Ardından çıkarıp servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr