28.04.2022-17:12 (Son Güncelleme:28.04.2022-17:12)

Beşamel sos tarifi : en güzel ve lezzetli beşamel sos nasıl yapılır? Beşamel sos malzemeleri ve pratik tarifi

Fransız mutfağından çıkan ve Türk mutfağında bazı yemeklerde sıklıkla kullanılan beşamel sos, özellikle lazanya ve makarna gibi hamur içerikli yemeklere ilave edilir. Beşamel sos, farklı bir sos içeriği de olan yemeklere ise ilk basamak olarak sürülür. İşte size en güzel ve lezzetli beşamel sos tarifi..

Tereyağında un kavurulup üzerine süt ilave edilmesiyle hazırlanan beşamel sos, bazı yemeklerin olmazsa olmazındandır. Kökü Fransa mutfağına dayanan ve bazı Türk yemeklerinde kullanılarak farklı bir lezzet katan beşamel sosun yapımı da bir o kadar basittir.

İyi ki hayatımıza girmiş olarak nitelendirdiğimiz beşamel sosun nasıl yapıldı ile ilgili araştırma yapanlar özellikle lazanya, mantar, köfte, karnabaharın ve birçok çeşit yemeklerini beşamel sos lezzetiyle hazırlamak istiyorlar. Peki, en güzel ve lezzetli beşamel sos nasıl yapılır?


Beşamel sos malzemeleri ve pratik tarifi

Beşamel sos için gerekli malzemeler:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1,5 yemek kaşığı un

1,5 su bardağı oda ısısında süt

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Beşamel sos nasıl yapılır?

Tereyağı ile sıvı yağı önce bir tencereye koyalım. Tereyağı ve sıvı yağı yakmamaya özen gösterdikten sonra tencereye unu ilave edelim. Sürekli karıştırarak unu kavurduktan ve kokusunun çıktığında emin olduktan sonra sürekli karıştırarak 1,5 su bardağı sütü yavaşça ilave edelim.

Çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak topaklanmasını engelleyelim. Sos kaynayıp koyulaştıktan sonra tuzunu ve karabiberini ekleyelim ve kaynayıncaya kadar karıştırıp pişirelim. 1-2 dakika s kaynama beşamel sosu hazır hale getirir. Afiyet olsun..


"Beşamel sos yapmada püf noktalar"

Her yemeğin hazırlanması sırasında nasıl püf noktalar varsa beşamel sosun hazırlığı için de bazı püf noktalara ihtiyaç vardır.

Bunlardan ilki, beşamel sos hazırladığınız sırada mutlaka tahta kaşık kullanın. Beşamel sosun hazırlandığı tencerenin kalın tabanlı sosluk ve tencere olmasına dikkat edin. Beşamel sos hazırlanması sırasında topaklanmaması gerekiyor, bunun için de sürekli sos hazırlama işlemini takip edin.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr