Berliner Tatlısı Nasıl Yapılır? Berliner Tatlısı Tarifi
Meşhur berliner tatlısını seviyor ve evde yapmak istiyorsanız, bu istek çok da imkansız sayılmaz.
Yağda kızartılarak yapılan enfes berliner, yiyenleri kendine hayran bırakıyor. Farklı marmelatlar ile yapılabilecek berliner tatlısının içine reçel ve çikolata da doldurabilirsiniz. Her biçimde enfes olan, Alman çöreği olarak da bilinen berlineri özellikle çay saatleri için yapabilirsiniz. İşte berliner tarifi tüm detaylarıyla...
YAPILIŞI Öncelikle hazırladığınız hamur malzemelerini derin bir kabın içinde veya hamur yoğurucunun içinde güzelce yoğurun. Pürüzsüz bir kıvam elde ettiğiniz zaman hamurunuzun mayalanması için üstünü örterek mayalanmasını bekleyin. Hamurunuz iki katına çıktığında, tezgahın üstünü hafifçe unlayıp, hamurunuzu tezgaha koyup bir merdane ile yarım santim kalınlığında olacak biçimde açın. Ardından açtığınız hamuru bir bardak veya yuvarlak kesme aparatıyla parçalara ayırın. Kestiğiniz bu parçaların mayalanması için 15-20 dakika kadar daha bekleyin. Orta sıcaklıkta yağı ısıtın ve berlinerleri arkalı önlü biçimde 5’er dakika kızartın. Kızarttığınız hamurların içine dilediğiniz marmelatı, bir tüp yardımıyla enjekte edin ve pudra şekerini üstüne serpin. Berlinerler servise hazır! Afiyet olsun...