20.10.2024-00:02 (Son Güncelleme:20.10.2024-00:02)

Berlin'de Filistin'e Destek Gösterisi: Polis Köpekleri Kullandı

Berlin'de Filistin'e destek gösterisinde polis, göstericilere karşı köpek kullanarak müdahale etti.

Berlin'de Filistin'e Destek Eylemi

Almanya'nın başkenti Berlin, Filistin'e destek amacıyla düzenlenen gösterilere ev sahipliği yaptı. Yüzlerce kişi, İsrail ordusunun Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarını protesto etmek için Wilmersdorf semtindeki Kant Caddesi'nde toplandı.

Göstericilerin Talepleri ve Sloganları

Protestocular, "Filistin’e özgürlük", "İnsan hakları Filistinlilerin de hakkıdır" gibi yazıların yer aldığı dövizler taşıyarak, İsrail aleyhine sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi. Ayrıca Almanya'nın İsrail'e silah temin etmesine karşı da yoğun bir eleştiri havası vardı.

Polis Müdahalesi ve Arbeler

Yürüyüş esnasında polis ile göstericiler arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı. Gösterinin kamu güvenliğini tehdit ettiğini öne süren polis, Joachimsthaler Caddesi'nden anons yaparak eylemin sonlandırılması ve göstericilerin bölgeden dağılması gerektiğini bildirdi.

Birçok katılımcı bölgeyi terk etse de, geride kalan bazı eylemciler polis tarafından köpeklerle hedef alındı. Geniş güvenlik önlemleriyle müdahale eden polis, çok sayıda Filistin destekçisini gözaltına aldı.

İkinci Protesto Noktası

Ayrıca, yaklaşık 20 kişinin bulunduğu bir grup, Zoologischer Garten tren istasyonunda İsrail aleyhine protestolarına devam etti. Buradaki gösteriye de polis müdahale ederek, katılımcıları gözaltına aldı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Filistin’e destek gösterisinde polis, göstericilere karşı köpekleri kullandı. İsrail ordusunun Gazze ve Lübnan'a saldırılarını, İsrail’in Gazze’de işlediği soykırımı ve işgal politikasını proteste etmek için yüzlerce kişi, Wilmersdorf semtindeki Kant Caddesi'nde bir araya geldi. Eylemde kurallara uyulmadığını ve gösterinin kamu güvenliğine zarar vereceğini savunan polis, Joachimsthaler Caddesi’nde anons yaparak gösterinin sonlandırılmasını ve protestocuların bölgeden ayrılmasını istedi. Birçok göstericinin bölgeyi boşaltmasına rağmen polis, bölgede kalan az sayıdaki eylemciye karşı köpekleri kullandı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr