26.10.2024-18:39 (Son Güncelleme:26.10.2024-18:39)

Belgrad'da 'Hariciyenin Yıldızı' Kitabı Tanıtıldı

Belgrad'da Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç'in kitabının tanıtımı gerçekleştirildi.

Belgrad'da Kitap Tanıtımı

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Uluslararası Kitap Fuarı'nda Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç tarafından yazılan 'Hariciyenin Yıldızı Şehit Büyükelçi Galip Balkar' adlı kitabın tanıtımı gerçekleştirildi.

Kültürel Etkileşim ve Okuyucu İlgisi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açılan stantta okuyucularla buluşan Bilgiç, kitabıyla ilgili soruları yanıtlayarak, katılımcılara eserini imzaladı. Bilgiç, kitabının gelecekte Sırpçaya çevrileceğini de belirtti.

Balkar Suikastı ve Tarihsel Önemi

Bilgiç, Galip Balkar suikastının eski Yugoslavya tarihinde gerçekleşen ilk ve tek siyasi suikast olma özelliği taşıdığını ifade etti ve bu durumun Sırplar arasında etkinliğe olan ilgiyi artırdığını vurguladı.

Suikast ve Ceza

9 Mart 1983 tarihinde, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliği binası yakınlarında, Ermeni terör örgütü JCAG üyesi iki saldırgan, Büyükelçi Balkar'a otomatik silahlarla saldırdı. Ağır yaralanan Balkar, iki gün sonra hayatını kaybetti. Olay esnasında yaralanan bir öğrenci de saldırıda hayatını kaybetmişti.

Saldırganlar, Kirkor Levonyan ile Raffi Aleksandr, 9 Mart 1984'te yakalanmış ve yargılama sonucu 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Uluslararası Kitap Fuarı'nda Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç'in kaleme aldığı "Hariciyenin Yıldızı Şehit Büyükelçi Galip Balkar" isimli kitabın tanıtımı yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığınca açılan stantta Belgradlı okuyucularla bir araya gelen Büyükelçi Bilgiç, burada kitaba ilişkin soruları yanıtladı, kitapseverler için eserini imzaladı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr