20.10.2024-18:47 (Son Güncelleme:20.10.2024-18:47)

Belçika'da On Binlerce Kişi İsrail'in Saldırılarını Protesto Etti

Brüksel'de on binlerce kişi, İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik operasyonlarını protesto etmek için toplandı.

Brüksel'de Büyük Protesto Gösterisi

Belçika'nın başkenti Brüksel'de on binlerce kişi, İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla bir araya geldi. Göstericiler, Brüksel Kuzey Tren İstasyonu önünde toplanarak, "İsrail'i silahlandırmayı durdurun" sloganları attı.

Adalet Talebi ve Sloganlar

7 Ekim 2023'ten bu yana gerçekleştirilen yedinci büyük yürüyüşte katılımcılar, Filistin ve Lübnan bayrakları taşırken, İsrail'e karşı ateşkes çağrısında bulundu. Göstericiler, ABD ve Avrupa Birliği’ni İsrail’e verdikleri destekten dolayı sert bir dille eleştirdi.

“Özgür Filistin, Özgür Lübnan”, “(AB Komisyonu Başkanı Ursula) Von der Leyen saklanamazsın, soykırıma ortaksın”, “AB utanmalısın, senin de ellerin kanlı”, “İşgale son” ve “Yaşasın Filistin” şeklinde sloganlar atıldı.

Duygusal Anlar ve Talepler

Gösteride, protestocular bir eylemci tarafından taşınan “Çocuk katili İsrail” yazılı beyaz bebek tulumu ve beyaz bebek ayakkabıları ile duygusal anlar yaşandı. Belçika işçi sendika üyelerinin de katıldığı yürüyüş, AB Konseyi binası yanındaki Jean Rey Meydanı’nda sona erdi.

Meydanda yapılan konuşmalarda, İsrail'e tam askerî ambargo uygulanması ve AB-İsrail Ortaklık Anlaşması'nın insan hakları ihlalleri nedeniyle askıya alınması gibi talepler gündeme getirildi. Ayrıca, hayatını kaybeden Filistinliler anısına çiçek bırakıldı.

Güvenlik Önlemleri

Protesto boyunca polis çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak göstericilerin güvenliğini sağladı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de on binlerce kişi, İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarını protesto etmek için yürüdü. Brüksel Kuzey Tren istasyonu (Gare du Nord) önünde bir araya gelen on binlerce gösterici, "İsrail'i silahlandırmayı durdurun" sloganıyla Gazze ve Lübnan'da ateşkes çağrısında bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr