13.06.2020-16:30 (Son Güncelleme:13.06.2020-16:25)

Bebeklerde Yumurta Alerjisi

Bebeklerin hem sağlıklı hem de doğru bir biçimde beslenmesi son derece önemli. Özellikle 0 ile 2 yaş arasının bu noktada kritik olduğunun altını çizmek lazım. Zaman zaman bazı besinlerin sorun çıkarması söz konusu olabilir. Bebeklerde yumurta alerjisi durumu bunun en dikkat çekici örneklerinin içinde bulunuyor.

Bebeklerin hem sağlıklı hem de doğru bir biçimde beslenmesi son derece önemli. Özellikle 0 ile 2 yaş arasının bu noktada kritik olduğunun altını çizmek lazım. Zaman zaman bazı besinlerin sorun çıkarması söz konusu olabilir. Bebeklerde yumurta alerjisi durumu bunun en dikkat çekici örneklerinin içinde bulunuyor. Nedenlerini iyi bilmek lazım. Haberimizde bunun tüm ayrıntılarına yer veriliyor.

Bebeklerde Yumurta Alerjisi Nedir?

Bir bebeğin kendisine yedirilen yumurtadan dolayı vücudunun farklı yerlerinde kırmızılık ya da kabarcıkların ortaya çıkması yumurta alerjisi olarak tanımlanır. Bunun birden çok nedeni vardır. Özellikle birçok bebekte bu durum doğuştan kaynaklı olmasıyla dikkat çeker. Merak edilen husus ise yumurtanın içinde yer alan vitaminlerin bebeklere nasıl verileceğidir. Çünkü bu ürün hem içindeki zengin protein hem de bebekleri tok tutmasıyla bilinir. Bu alerji genellikle yumurtanın tüketilmesinin hemen ardından anlık olarak ortaya çıkar.

Bebeklerde Yumurta Alerjisi Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde yumurta alerjisi belirtileri şöyledir;

  • En çok görülen belirti kızarıklıktır. Genellikle derinin çok büyük bir kısmında yaygın olarak hemen dikkat çeker.
  • Bunun yanı sıra bebeklerin hatırı sayılır bir kısmında solunum sorunları görülür. Yani hırıltılı bir nefes alma ve verme vardır.
  • Zaman zaman ise bebeklerde kusma görülür.
  • Göz lezyonları da ortaya çıkabilir.
  • Tüm bunlara ek olarak egzamayı da unutmamak lazım.
  • Bebeklerde yumurta alerjisinin belirtileri içinde ishal de vardır. Ancak bunun çok sık yaşanmadığını hemen söyleyelim. Genellikle bünyeye göre değişen bir durum vardır.

Bebeklerde Yumurta Alerjisi Nasıl Tedavi Edilir?

Bebeklerde yumurta alerjisi tedavisi en çok merak edilen hususların içinde dikkat çekiyor. Bunun çok küçük bir kısmı nadiren kalıcı olur. Genellikle belli bir dönemden sonra biter. Çünkü yaşa bağlı olarak beslenme düzeni oturmaya başlar. Büyümeyle beraber bu sorun da tarihe karışır.

Bebeklerde yumurta alerjisi durumu söz konusu olduğu zaman ailelerin buna her daim dikkat etmesi en temel kurallardır. Yumurtanın tüketimi hususunda özellikle beyaz tarafından yana bir seçim yapılması şarttır. Genellikle bebeğin bir yaşına girmesinden sonra ilk olarak akının verilmesi gerekiyor. Bunu yavaş yavaş yapın. 3 gün boyunca deneyin. Eğer bu süre zarfında bir sorun söz konusu değilse miktarını arttırma konusunda bir problem yoktur. Ancak bunu yaparken çok hızlı hareket etmemeye özen gösterin. Bunun tam tersi bir durum söz konusu ise artık yumurtanın bebeğin hayatından çıkarılması en mantıklı karar olarak dikkat çeker.

Bebeklerde yumurta alerjisi konusunda dikkat edilecek olan bir diğer şey ise yumurta ürünlerinden de uzak durulması gerektiğidir. Eğer ürünlerin etiketlerinde şunlar yer alıyorsa onların kullanımından kaçının; Vitellin, Lizozim, Lesitin, Globulin, Albümin, Livetin, Ova ile başlayan her türlü kelime. Böylelikle bebeğinizi korumuş olursunuz.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr