01.01.2020-10:18 (Son Güncelleme:01.01.2020-10:14)

Bebeklerde Kalça Çıkıklığı Neden Olur?

Bebeklerdeki kalça çıkıklığı erken tanı ile çeşitli tedavi yöntemleri uygulanarak iyileşmesi mümkünken geç kalınması ve tedavi edilmemesi sonuncunda kalıcı sakatlığa neden oluyor…

Kalça kemiğinin düzgün şekilde gelişmemesi sonuncunda ortaya çıkan bir durumdur. Peki kalça çıkıklığı neden oluşur ve belirtileri nelerdir? Haberimizin detaylarında…

BEBEKLERDE KALÇA ÇIKIKLIĞI BELİRTİLERİ NELERDİR, NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Bebeklerde kalça çıkığının nedeni henüz tam olarak bilinmemektedir. Anne rahmindeki düşük amniyon sıvısı seviyeleri, ters doğum, çoğul gebelikler, kundak yapılmış olması ve ailede kalça çıkıklığı öyküsü olması kalça çıkıklığına neden olabilecek faktörler arasındadır. Kalça çıkığı kızlarda erkeklerden daha sık görülür. Bebeklerde kalça çıkığı durumunda herhangi bir belirti görülmeyebilir. Bu nedenle düzenli olarak doktor kontrolleri erken tanı için gereklidir. Tedavi edilmezse topallayarak yürüme, genç yaşlarda kalçada başlayan ağrı ve eklemde aşınmaya bağlı erken dönemde osteoartrit gelişimi gibi rahatsızlıklar meydana gelebilir. Erken dönemde teşhis edilen vakalarda ise tedavi ameliyatsız yapılır. İlk 6 ayda sadece atel ve basit bazı önlemlerle kalça çıkığının tedavisi mümkündür. 6 aydan büyük bebeklerde ise genel anestezi altında cerrahi işlemle çıkık femur başının yerine yerleştirilmesi gerekir. Sonrasında da alçı uygulaması yapılarak tedavi edilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr