24.03.2020-14:28 (Son Güncelleme:24.03.2020-14:27)

Bebeklerde Diş Ne Zaman Çıkar?

Bebeklerin ilk dişi ortalama olarak 7 aylıkken çıkmaktadır. Ancak bu süre 3 aylıkken olabileceği gibi 10 aylıkken de olabilir. Bu süre 15 aya kadar çıkabilir. Bu tamamen kalıtsal özelliklere bağlı bir şeydir, siz ve eşinizin dişleri erken çıkmışsa bebeğinizin dişinin erken çıkması da muhtemeldir.

Bebeklerde diş çıkarma belirtileri nelerdir?

İlk 7.ay içersisinde dişleri çıkmaya başlar. Bebeklerin en zorlu evresi diş çıkartmaktır. Bebekler için ne kadar zorlu olsa da anneleri içinde bir o kadar zorludur. Bu evrede bebeklerin sürekli ağlamaları, yemek yememeleri ve halsiz görünmeleri anne için zor bir durumdur ve ne yapacağını bilemez. Önceden söylediğimiz gibi ilk 7 ay içerisinde bebek için çeşitli rahatsızlıklar başlar. Bunu anlamanın en kolay yolu da diş çıkarma belirtileri konusunda bilgilenmenizdir. Bazı bebekler diş çıkarma esnasında çok acı çeker ve bu dönemi zorlu atlatır, bazıları ise daha az sıkıntı çekerek bu dönemi daha kolay atlatırlar.

Bebeklerin diş çıkarma esnasında ağzından sürekli salya akar bunun yanında en bariz olan salya akmasının yanı sıra diş etlerinde kızarıklık, ağrıdan dolayı sürekli ağlamaları, katı gıdaları yemek istememeleri ve sürekleri annelerini emmek istemeleri bebeklerde diş çıkarma belirtileri olarak saydıklarımızdandır. Bebekler katı gıda yerine annelerini emmek istediklerinde anneleri katı gıda yemeye zorlamamalılardır.

Diş çıkarma esnasında bebeklerin ateşi çıkabilir, ishal olabilir ve zaman zaman kusabilirler. Bu tür durumlarda emin olmak için bebeğinizi bir çocuk doktoruna götürünüz.

Diş çıkma döneminde neler yapılmalı?

Bebeğinizin diş çıkma zamanlarında bebeğinize dişetlerin basıncını rahatlatmak için çiğneyecek bir şeyler, kaybettiği sıvıyı kazanması için soğuk içecekler, soğuk yiyecekler veya ağrı azaltmak için doktora başvurarak ağrı azaltıcı ilaçlar verebilirsiniz.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr