Bebeğinizle Sık Sık Göz Kontağı Kurun! Annelere Çok Önemli Tavsiyeler
Sağlıklı bir gebelik geçirmek için anne adayının ne yapması gerekir? Gebelikte göz sağlığında dikkat edilmesi gerekenler neler? Gebelikte göz sağlığı fizyolojik değişimlere bağlı nedenlerle olumsuz yönde etkilenebiliyor! Peki annelerin dikkat etmesi gerekenler nelerdir sizin için araştırdık.
Anne adaylarının gebelikte dikkat etmesi gereken hassas bir konu gözlerdir. Gebelik sürecinde vücutta değişime uğrayan fizyolojik değişimler bazı hastalıkları da beraberinde getirebiliyor. Göz sağlığına hamilelik döneminde dikkat edilmesi gerekiyor.
ANNE BEBEĞİ GÖZLEMLEMELİ
Gözün kendi gelişimi haricinde, beyin gelişiminde oluşabilecek sapmalar veya diğer sistemik hastalıklar da görmeyi direkt etkileyecek hususlar arasında sayılabilir. Yeni doğan bebeklerde bazı geçici durumlar saptanabilir. Mesela; göz kapaklarında hafif yapışıklıklar, erken doğumlarda gözlerde geçici bulanıklıklar şeklinde…
Bu gibi olaylarda ebeveynler, bebeğin göz hareketlerini gözlemlemeli ve süreci takip etmelidir. Bebeğin annesini tanıması ikinci ayda belirginleşir. İki-üç aylık olduğunda, cisimleri gözleriyle takip etme süreci başlar. Anne, bebek ile göz kontağı kurarak, gözün hareketlerini, objelere yaklaşımını ve bebek ile kendi iletişimini takip etmelidir.
GEBELİKTE GÖZ SAĞLIĞINA DİKKAT!
Hamilelikte fiziksel ve hormanal farklılıklar gözleri de etkileyebilir. Bu sorun geçici bir göz kuruluğu veya hamilelikten sonra düzelebilen düşük numaralı miyopi olabilir. Nadiren yüksek tansiyonla birlikte preeklamsi ve eklamsi sonucu bulanık görme, çift görme, geçici görme kaybı, göz önünde uçuşan cisimcikler gibi ileri aşamalarda retina dekolmanı ile ağır görme bozukluğu daha ciddi görme problemleri ortya çıkaiblir. Yine şeker hastalığı ve göz tansiyonu (glokom) varsa bunların gidişatı hamilelik yönünden değerlendirmeye alınmalıdır.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.