11.09.2024-17:17 (Son Güncelleme:11.09.2024-17:17)

Bebeğe Zarar Veren Anne ve 2 Komşu Çocuğu Tutuklandı!

Tekirdağ'da 2 yaşındaki bebeğin dövülerek beyin kanaması geçirmesine ve ameliyat olmasına neden olan olayda anne ve 2 komşu çocuğu tutuklandı. 2 şüphelinin işlemleri ise devam ediyor.

Tekirdağ Malkara'da yaşayan Bakiye Y., kızı S.Y'yi ilçede bulunan devlet hastanesine götürdü. Bebeğin vücudunda morluklar gören doktorlar anneyi sorguladığında ise anne, çocuğu komşularına bıraktığını ve komşuda düştüğünü söyledi. Muayenesi tamamlanan bebek aileye teslim edilerek gönderildi.

Aile, pazar akşamı bebek S.Y'yi tekrar Malkara Devlet Hastanesi'ne getirdiler.

Bebek Beyin Kanaması Geçirdi

Baygın halde hastaneye getirilen bebeği muayene eden doktorlar, dayak izleri ve morlukları görünce durumu polise bildirdi. Durumu ağır olan bebek, Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan muayeneler sonucunda bebeğin beyin kanaması geçirdiği tespit edilerek ameliyata alındı.

Hayati Tehlikesi Var

İki saat süren ameliyatın ardından yoğun bakıma alınan bebeğin hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

Polis ekiplerine yapılan ihbar sonucunda polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de ailenin yaşamış olduğu yerdeki komşuların bilgisine başvurdu.


Diğer Kızı Koruma Altına Alındı

Polis ve hastane doktorları tarafından bebeğin vücudundaki morluklar sorulduğunda anne, kızını komşuya bıraktığını ve orada televizyon ünitesinden düşerek yaralandığını iddia etti. Ekipler tarafından yapılan incelemenin ardından anne Bakiye'nin 5 yaşındaki kızı koruma altına alındı.

Müdürlük ayrıca anne ve üvey baba hakkında suç duyurusunda bulundu.

Davada Gizlilik Kararı Alındı

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili inceleme başlattı ve soruşturma kapsamında gizlilik kararı aldı. Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında anne Bakiye T'nin de aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.


Anne Cezaevine Gönderildi

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından anne Bakiye Y., polis kıyafeti giydirilerek adliyeye sevk edildi. Anne Bakiye Y., ''çocuğu ihmal'' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

13 ve 14 Yaşlarındaki Komşu Çocukları Tutuklandı

Anne Bakiye Y. tarafından komşularına bıraktığı söylenen 13 ve 14 yaşlarındaki 2 komşu çocuğu çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Diğer 2 şüphelinin işlemleri sürüyor.


damlaeroglu@haber365.com.tr