18.09.2024-17:01 (Son Güncelleme:18.09.2024-17:01)

BBP İdamı Meclis Gündemine Getiriyor: İdam Cezası Kabul Edilecek Mi?

Büyük Birlik Partisi (BBP) Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren, İdamı meclis gündemine getirmeye hazırlanıyor.

Diyarbakır'da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinin ardından Türkiye'de bir kez daha 'idam getirilsin' teklifleri duyulmaya başlandı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren, "1 Ekim'den itibaren Mecliste DEM Parti hariç grubu bulunan bütün partilere idam için hazırladığımız kanun teklifini tekrar götüreceğiz ve inşallah Meclisimizde idamın gündeme gelmesini sağlayacağız." dedi.

BBP'sinin il başkanlığında teşkilat mensuplarıyla görüşen Eren, partililerin idam hakkındaki görüşlerini vatandaşlara anlatmak için kente geldiklerini belirtti. Eren, parti olarak yaklaşık 10 yıl önce idamın istenilip istenmediğiyle ilgili 30 kentte oylama yaptıklarını, 3 milyon kişinin imzalı olarak oy kullandığını ve bunların yüzde 98'inin idam istediğini belirtti.


''Halkımızın Yüzde 98'inin İdamı İstediğini Biliyoruz''

''Biz idamı neden ve kimler için istiyoruz? İdamı istememizin sebebi Rabb'imiz de diyor 'kısasta hayır vardır.' Biz idamı 2 grup insan için istiyoruz. Birincisi teröre bulaşmış, bizzat ölüm emrini vermiş, polis, asker ve vatandaşımızı şehit etmiş teröristler için istiyoruz.

İkincisi de 15-20 gündür kamuoyunun gündeminde Narin kızımız, bir de (Tekirdağ'da cinsel istismara uğrayan) 2 yaşındaki yavrumuz için istiyoruz. Buradaki amaç caydırıcılık. 3-5 yaşındaki çocuklarımızı öldürmüş insanlar için idam istiyoruz. Halkımızın yüzde 98'inin de bunu istediğine inanıyoruz.

Parti olarak 2018 yılında toplanan 3 milyon imzayı TBMM'de partisi olan tüm gruplara ilettiklerini belirten Eren, 1 Ekim'den itibaren Mecliste DEM Parti hariç grubu bulunan bütün partilere idam için hazırladığımız kanun teklifini tekrar götüreceğiz ve inşallah Meclisimizde idamın gündeme gelmesini sağlayacağız. O yüzden şimdiden idam yasasının çıkması için elimizden geleni yapacağımızı burada Ağrılı hemşerilerimiz ve partililerimize tekrar deklare etmek istiyoruz.''

damlaeroglu@haber365.com.tr