04.04.2024-17:43 (Son Güncelleme:04.04.2024-17:43)

Bayram masalarınızı şenlendirecek tatlı tarifi bizden! Bol cevizli baklava tarifi

Bayram masalarınızı renklendirecek, her Ramazan bayramında muhakkak misafirlere ikram edilen baklava tarifinin böylesini daha önce denemediniz! Evde baklava ustalarını aratmayacak bol cevizli bayram tatlı tarifiniz bizden…

Her kalabalık Ramazan bayramlarında gözler mis gibi ikram edilecek tatlıyı arar. Bu bayram evinizde misafirlerinize ikram edeceğiniz sadece bir buçuk saatte yapacağınız bir tatlı arıyorsanız; o tarif bulundu! 30 dakikada hazırlayacağınız bir saatte pişireceğiniz mis gibi cevizli baklava tarifi…


Cevizli Baklava Tarifi Malzemeleri Neler?

Şerbeti için;

•4 su bardağı ölçüsünde şeker

•4 su bardağı ölçüsünde su

•1 tatlı kaşığı ölçüsünde limon suyu

Hamuru için;

•3,5 su bardağı ölçüsünde un

•2 tane yumurta

•1 çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ

•1 çay bardağı ölçüsünde süt

•1 yemek kaşığı ölçüsünde sirke

•Çay kaşığı ucu ile Tuz

Hamuru açmak için;

•Nişasta

Arası için;

• 2 su bardağı ölçüsünde ceviz kırığı

Üzerine;

• 250g tereyağı

• Yarım çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ

Cevizli Baklava Nasıl Yapılır?

  1. İlk etapta baklavanız için şerbet hazırlığına başlayalım. Uygun bir tencere içeresine şeker ve su ekleyelim. Karıştırdıktan sonra şerbetimizi kaynamak için bir köşeye bırakalım.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyu da ilave ederek birkaç dakika daha kaynatalım. Ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
  3. Baklava hamurunuz için yoğurma kabının içerisine sıvı yağ, yumurta, sirke, süt ve tuzu alarak güzelce karıştıralım.
  4. Yavaş yavaş un ilavesi yaparak ele yapışmayacak bir kıvamı alana kadar hamurumuzu yoğurmaya devam edelim.
  5. Yoğurduğumuz hamurun üzerini streçleyerek, bir köşeye bırakalım. 30 dakika kadar dinlendirelim. Böylelikle hamuru açmak daha basit olacaktır.
  6. 30 dakika sonra hamurumuzu tezgahın üzerine alalım ve birkaç defa daha yoğurarak güzelce toparlayalım.
  7. Yoğurduğumuz hamuru ilk etapta 3 eşit parçayı bölüp daha sonra her parçayı da 9 eşit şekilde ayıralım.
  8. Bölmüş olduğunuz parçaları dıştan içe doğru yoğurarak elimizin içerisinde güzelce yuvarlayıp beze haline getirelim.
  9. İşlem sonunda toplamda 27 tane bezemiz olacak.
  10. Beze haline getirmiş olduğumuz hamurlarımızı streç film yardımıyla kapatmayalım.
  11. Bezeleri streç yardımıyla kaplamamız sayesinde hamur açma işlememiz tamamlanana kadar diğer bezelerin kurumasının önüne geçebileceğiz.
  12. Bezelerimizin içinden bir tanesini daha önceden nişasta serpiştirmiş olduğumuz tezgahın üzerine alalım.
  13. Merdane yardımı ile tatlı tabağı boyutuna gelene kadar açalım.
  14. İlk etapta 9 bezeyi bu şekilde tekrar açıp üzerlerine nişasta serpiştirerek üst üste koyalım.
  15. Hazırlamış olduğumuz 9 kat hamuru tepsi boyutundan biraz daha büyük olacak şekilde ters düz ederek açmaya başlayalım.
  16. Hamurlarımızı dikkatli şekilde katlarına ayıralım.
  17. Elde ettiğimiz hamurumuzu tepsinin içerisine yerleştirelim.
  18. İlk 9 katı tepsimize yerleştirdikten sonra üzerine kırdığımız ceviz parçacıklarını ekleyelim.
  19. Bu etapta dilerseniz Antep fıstığı kullanarak baklavanızı fıstıklı da yapabilirsiniz.
  20. Diğer 9 bezemizi de aynı şekilde açarak yaptığımız işlemleri tekrarlayalım ve tepsi boyutunda yerleştirelim.
  21. Baklavamızı ilk etapta 4 parçaya bölelim.
  22. Peşine 4 parçaya bölmüş olduğumuz baklavamızdan küçük üçgenlere ayırma işlemi uygulayalım.
  23. En son olarak ise sıvı yağ ve tereyağı karışımını elektrikten sonra baklavamızın üzerinde gezdirerek 170 derecelik fırının içerisinde 1 saat kadar pişirmeye bırakalım.
  24. Sıcacık baklavanın üzerine soğuk şerbetimizi dökerek dinlenmesi için bekletelim. Şimdiden herkese afiyet olsun.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr