18.08.2024-10:22 (Son Güncelleme:18.08.2024-10:22)

Bayraktar TB3’ten dünyada bir ilk: 4 testi birden başarıyla geçti

BAYKAR Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yerli ve milli imkanlarla üretilen SİHA Bayraktar TB3’ün 4 testten birden geçtiğini duyurdu.

Bayraktar TB3, başarı üstüne başarı kazanarak konuşulmaya devam ediyor. Baykar tarafından geliştirilen ve yerli imkanlarla üretilen Bayraktar TB3 silahlı insansız hava aracı (SİHA), geçtiğimiz günlerde dört farklı testten başarıyla geçti. Selçuk Bayraktar, bu tarihi anları "Türk Havacılığının Altın Çağı" başlığıyla sosyal medyada paylaştı.

Dünyada bir ilki başardı

Akşam’da yer verilen habere göre; Bayraktar TB3, katlanabilir kanat yapısı sayesinde TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş yapabilen, dünyadaki ilk silahlı insansız hava aracı olma unvanını taşıyor. Haziran ayında gerçekleştirilen Yüksek İrtifa Sistem Performans Testi'nde 36 bin 310 feet irtifaya çıkarak önemli bir başarıya imza atan Bayraktar TB3, bu alanda dikkat çekici bir performans sergiledi.


İrtifa rekoru elinde

Baykar'ın milli ve özgün olarak geliştirdiği bir diğer hava aracı olan Bayraktar AKINCI TİHA, Türkiye'nin milli havacılık tarihindeki irtifa rekorunu elinde bulunduruyor. AKINCI, test uçuşunda 45 bin 118 feet'e ulaşarak bu alandaki başarılarını perçinlemiş durumda.

muratcankilic@haber365.com.tr