14.09.2024-16:13 (Son Güncelleme:14.09.2024-16:13)

Bayraktar TB3, Gemi Testlerine Hazırlanıyor! Selçuk Bayraktar: "Dünya Liderliğini Hedefleyin"

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST 2024 Roket Yarışması sonrası yaptığı açıklamada, Bayraktar TB3'ün test aşamalarını başarıyla tamamladığını ve kısa süre içinde gemi testlerine başlayacağını duyurdu.

TEKNOFEST 2024 kapsamında düzenlenen Roket Yarışması’nın ardından açıklamalarda bulunan TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı’nın (SİHA) test aşamalarını başarıyla geçtiğini ve çok yakında gemi testlerine başlanacağını duyurdu. Bayraktar TB3, kısa pistli gemilerde operasyonel hale gelen ilk insansız hava aracı olarak tarihe geçecek.

Bayraktar, açıklamasında gençlere seslenerek TEKNOFEST yarışmalarının milyonlarca gence ilham verdiğini söyledi. Yarışmaların, gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırdığını belirten Bayraktar, >"TEKNOFEST yarışmaları milyonlarca gencimize dokunmuş oldu. Bir ağabeyleri olarak hedeflerini yüksek tutmalarını tavsiye ediyorum. Her ne yapıyorlarsa insanlığın faydasına, ülkemizin faydasına, bunu öncelemelerini tavsiye ediyorum ve doğru yoldan ayrılmadan dünya liderliğini hedeflemelerini tavsiye ediyorum. Bayraktar TB3, kısa pistli gemilerde operasyonel olmuş insansız ilk SİHA olacak. Onunla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yakında da TB3'ün gemi denemelerine başlayacağız" dedi.

Bayraktar TB3 Gemi Testlerine Hazırlanıyor

Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar TB3, kısa pistli gemilerde operasyonel hale gelebilecek ilk insansız silahlı hava aracı olma özelliği taşıyor. Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3’ün son test aşamalarını başarıyla geçtiğini ve çok yakında gemi denemelerine başlanacağını belirtti. Bu, Türkiye’nin savunma sanayii ve teknoloji alanında elde ettiği bir başka önemli başarı olarak öne çıkıyor.

TB3’ün Önemli Özellikleri

Bayraktar TB3, kısa pistli gemilerden kalkabilme ve deniz üzerinde görev yapabilme yeteneğine sahip ilk insansız hava aracı olacak. Gemi tabanlı operasyonlar, Türkiye’nin deniz savunmasında gücünü artıracak ve Bayraktar TB3 bu alanda yeni bir çığır açacak. Baykar tarafından yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ederken, Türkiye’nin insansız hava araçları konusunda elde ettiği başarılar, dünya genelinde dikkat çekmeye devam ediyor.

Bayraktar, TB3'ün test süreçlerinin başarıyla sürdüğünü vurgularken, yakında başlayacak gemi denemelerinin Türk savunma sanayii açısından kritik bir eşik olacağını belirtti.

cerenpeksen@haber365.com