Sizi israftan da uzak tutacak bu yöntem sayesinde hem masraf etmeden tatlı yapmış olacaksınız hem de şahane bir lezzeti tatmış olacaksınız. Hazırlaması çok kolay, sunumu şık, tadı ise şahane olan bu tarifi sizler için derledik.
BAYAT PİDE TATLISI
MALZEMELER:
2 adet ramazan pidesi(bayatlamış), 100 gram kaymak, 3 yemek kaşığı tereyağı, 2 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su, 3 damlal imon suyu, 1 tatlı kaşığı toz antep fıstığı
HAZIRLANIŞI:
Şerbeti için, bir tencerede su ve toz şekeri birleştirin. Ocağın altını açın ve şeker eridikten kaynamaya başlayıncaya kadar bekleyin sonra limon suyunu da ilave edin. 5 dakika daha kaynasın ve altını kapatın. Pideleri tezgaha dizin. Yuvarlak bir kesme kalıbıyla yuvarlak şekilde kesin ve kenarları yüksek bir tepsiye sıralayın. Eritilmiş sıcak tereyağını pidelerin üstüne gezdirin. Sonra hemen sıcak şerbeti üstlerine gezdirin ve soğuyup, şerbeti çekmeleri için bir kenarda bekletin. Pideler şerbeti çekince, servis tabağına bir yuvarlağı alın. Üzerine bir tepeleme tatlı kaşığı kaymak ekleyin. Üstüne bir yuvarlak pide daha koyup üstüne tekrar kaymak koyun. Antep fıstığı ile süsleyip afiyetle tüketin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.