30.03.2022-11:00 (Son Güncelleme:30.03.2022-11:46)

Bayat ekmek ile ne yapılır? Kalan bayat ekmeği galeta unu yaparak değerlendirin

Bayatlayan ekmeleri çöpe dökmek yerine galeta ununa dönüştürebileceğinizi biliyor muydunuz? İşte israfı önleyecek o yöntem...

Galeta unu çoğu yemeği güzelleştiren, farklı bir hava katan bir yardımcı. Galeta ununu hazır olarak almak yerine evinizde kolay bir yöntem ile yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Peki, evde galeta unu nasıl yapılır?

Bayat ekmekleri çöpe atmayın!

Galeta unu için gerekli malzemeler:

- Bayat ekmekler

Ekmekleri fırın tepsisine dizin ardından da 150 derecelik fırında iyice kurutun. Püf noktası ekmekleri kızartmamak.

Ekmekleri alt üst çevirerek iyice kurutun sonrasında soğumaya bırakın. Ekmekler soğuyunca parçalara ayırıp robota koyun ve çekin. Ardından çok ince olmayan elekten geçirin, galeta unu artık hazır köfteler başta olmak üzere dilediğiniz her yerde kullanabiliriz. Galeta ununu, buzluk torbasına koyarak buzlukta uzun süre muhafaza edebiliriz.



Haber365
bilgi@haber365.com.tr