07.09.2024-16:40 (Son Güncelleme:07.09.2024-16:40)

Başkan Erdoğan'dan Teğmenlerin Yasaklı Yemin Metnine Sert Tepki: "Kılıçları Kime Çekiyorsunuz?"

Son dakika gelişmesine göre, Milli Savunma Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda düzenlenen mezuniyet töreninde teğmenlerin "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" sloganları atıp, yasaklı yemin metnini okumasıyla başlayan tartışmalar büyüyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada teğmenlerin bu davranışına sert tepki gösterdi.

Başkan Erdoğan, mezuniyet töreninde yasaklı metni okuyan ve kılıç çeken teğmenler hakkında, "Kılıçları kime çekiyorsunuz? Gerekli bütün araştırmalar yapılıyor. Birkaç tane kendini bilmez temizlenecek," diyerek bu tür olayların titizlikle incelendiğini ve gerekli adımların atılacağını belirtti.

Tören sırasında teğmenlerin, 8 yıldır yasaklı olan yemin metnini okuyarak kılıç çekmesi, tartışmalara neden olmuş ve kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Başkan Erdoğan’ın açıklamalarıyla birlikte bu olayın askeri ve siyasi boyutunun derinlemesine araştırılacağı ve sorumluların cezalandırılacağı sinyalleri verildi.


"Birkaç tane kendini bilmez!"

Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:

"Bu ordu milletindir ve milletimizin gözbebeğidir. Ordumuzun tekrar yıpratılmasına izin vermeyiz.

Mezuniyet töreninde kılıçlar çektiler, bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Bununla ilgili araştırmalar yapılıyor. Birkaç tane kendini bilmez, bunlar da temizlenecek. Bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil.

Bu oyuna nasıl gelindi. Çalışmalarımızı yapıyoruz. Üniversiteyle görüşmemizi yaptık. Bunların süratle temizlenmesi için adımlarımızı atıyoruz. Ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine fırsat vermeyiz. Gerekli adımları mutlaka atarız ve atacağız.

Biz tarihin bir sahnesinde görev ve yetki aldık. Bu uzun soluklu bir yürüyüştür. Düz biz yokken bu dava vardı, yarın biz olmayacağız ama dava var olacak. Sizler davayı teslim alacaksınız."

cerenpeksen@haber365.com