Basım Teknolojileri DGS 2022 taban puanları ve bölüm kontenjanları
2022 DGS sınavına girerek tercih yapacak öğrencilerin 2021 yılı DGS Basım Teknolojileri taban ile tavan puan bilgilerini ve kontenjan sayısını sizler için araştırdık ve haberimizde detaylandırdık. İşte 2021 DGS Basım Teknolojileri taban ile tavan puan durumu ve kontenjan sayıları..
2022 DGS sınavına girerek tercihte bulunacak öğrencilerin 2021 yılı DGS Basım Teknolojileri taban ile tavan puan durumları ve kontenjan bilgilerini sizler için araştırıp haberimizde açıkladık. Haberimizde yer verdiğimiz bu puanlar 2021yılı DGS yerleştirme puanları ile elde edilmiştir ve 2022 yılında DGS sınavına girerek tercihte bulunacak olan öğrencilerin bu puanları göz atmalarında fayda var. 2021 yılı DGS Basım Teknolojileri Bölümü başarı sıralamaları verilerinin her biri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayınlanan son güncel puanlardır.
2021 - 2022 yılı DGS Basım Teknolojileri Bölümü taban - tavan puan ve kontenjan durumu nedir?
1. Üniversite adı: Marmara Üniversitesi ( İstanbul / Devlet Üniversitesi )
- Fakülte / Yüksekokul adı: Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
- Bölüm: Basım Teknolojileri
- Puan Türü: Sayısal
- Kontenjan: 3
- Yerleştirme: 3
- Taban Puan: 241,53728
- Tavan Puan: 260,69209
Dikey Geçiş Sınavı nedir?
DGS sınavına her sene yaklaşık 240 bin öğrenci tarafından başvuru yapılmaktadır ve bu başvurular her sene daha da artış göstermektedir.
DGS sınavı, herhangi bir üniversitenin önlisans programlarından mezun olan ya da olabilecek durumdaki adayların katılım sağladığı, ÖSYM tarafından düzenli olarak her sene yapılan çoktan seçmeli bir sınav türüdür.
Bu sınava ön lisans programlarından mezun olan öğrenciler başvuru yapabilirler. Son sınıfta okuyup da staj haricindeki mezuniyet koşullarını yerine getiren adaylar da bu sınav için başvuru yapabilirler.
Açık öğretim lisans programları için dikey geçiş yapmak isteyen adaylar bu sınava katılabilir mi?
Evet katılabilirler. Açık öğretim lisans programları için dikey geçiş yapmak isteyen adaylar da DGS sınavına başvuru yapabilirler.
DGS sınavında toplam kaç soru var?
DGS sınavında her sene öğrencilere toplam 100 soru sorulur ve bu sorular 50 matematik, 50 Türkçe dersinden oluşmaktadır.
DGS sınav süresi kaç saat?
DGS sınav süresi ÖSYM tarafından belirlenmektedir ve bu sınava girecek olan öğrenciler 135 dakika yani 2 saat 15 dakika boyunca kendilerine sorulan soruları cevaplamak zorundadır.
DGS sınavına girmek için belli bir sınırlama var mı?
DGS sınavına girmek isteyen öğrenciler için herhangi bir sınırlama söz konusu değildir. Öğrenciler istedikleri kadar bu sınava girebilirler.