12.09.2024-09:43 (Son Güncelleme:12.09.2024-09:43)

Bangladeş’te öğrenci protestoları faciaya dönüştü: En az 625 kişi hayatını kaybetti

Bangladeş Sağlık Bakanlığı, ülkede giderek artan öğrenci protestolarında 625 kişinin hayatını kaybettiğini ve 18 bin 380 kişinin yaralandığını bildirdi.

Bangladeş’te protestolar katliama dönüştü. Bangladeş'te, Bağımsızlık Savaşı'na katılanların ailelerine kamu sektöründe kontenjan ayrılmasının ardından başlayan protestolarda yaşanan şiddet olaylarının bilançosu giderek ağırlaşıyor. Dhaka Tribune sitesinin haberine göre, Bangladeş Sağlık Bakanlığı'ndan üst düzey yetkili Akmal Hüseyin Azad, protestolar sırasında 625 kişinin öldüğünü, 18 bin 380 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Yaralıların Durumu

Azad, yaralıları tedavi altına almak için Sağlık sistemlerinin büyük bir çaba gösterdiğini ifade etti. Yaralılar, uygun tedavi imkanları bulabilmeleri için farklı hastanelere sevk ediliyor. Azad, ayrıca ülkede sağlık personelinin eğitilmesine yönelik çalışmaların hızlandırıldığını, gelecekteki olası durumlara hazırlıklı olabilmek adına kapasite artırma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.


Ölü ve Yaralı Sayısı Artabilir

Azad, protestolar sırasında ölen ve yaralananların sayısının daha da artabileceğine işaret etti. Durumun ciddiyeti göz önünde bulundurularak hükümetin olaylara yönelik müdahaleleri ve sağlık hizmetlerindeki kapasite artırma çalışmaları sürdürülüyor.

muratcankilic@haber365.com.tr