24.10.2024-10:05 (Son Güncelleme:24.10.2024-10:05)

Bandırma'da Palamut Bolluğu: 20 Bin Çift Avlandı

Marmara Denizi'nde balıkçılar, Bandırma'ya 20 bin çift palamut getirdi. Palamut fiyatları ve av sezonu hakkında bilgiler.

Bandırma Balık Hali'nde Palamut Bolluğu

Marmara Denizi'nde av sezonunun başlamasıyla birlikte Bandırma Körfezi'nde palamut bolluğu yaşanmaktadır. Son günlerde bölgedeki balıkçılar, denizden oldukça verimli bir şekilde döndüler.

Yüksek Av Miktarları

Bandırmalı balıkçılar, bir günde 20 bin çift palamutla Bandırma Balık Hali'ne döndü. Avlanan palamutların her biri 1 kilogramın üzerinde ağırlığa sahip. Bu palamutlar, Balıkesir Tarım Ürünleri AŞ Bandırma Su Ürünleri Hali'ndeki mezatlara da significant bir etki sağladı.

Piyasa Fiyatları

Palamutların tanesi 150 liradan satışa sunuluyor. Bu fiyatlar, balık halindeki talep ve av miktarına göre değişiklik gösterebilir.

Şehirler Arası Dağıtım

Teknelerle kente getirilen palamutlar, saklanmak üzere buzlanıyor ve daha sonra İstanbul, Ankara ve Bursa gibi büyük şehirlere gönderiliyor.

Balıkçıların Görüşleri

Balıkçı Ali Çakıroğlu, yaptığı açıklamada Bandırma Körfezi'nde bol miktarda palamut bulunduğunu belirterek, halkı palamut satın almaya davet etti. "Palamut avlamaya devam ediyoruz. Şu anki piyasada tanesi 150 liradan satılıyor" dedi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr