Balon Pişi Nasıl Yapılır? Kahvaltıların Vazgeçilmezi Balon Pişi Tarifi
Özellikle hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmez tadı olan balon pişi, hem doyurucu hem de yapması keyifli lezzetlerden. Annelerimizin ellerinden afiyetle yediğimiz pişileri evde yapmaya ne dersiniz? İşte sıcacık ve yumuşacık balon pişi tarifi.
Sıcacık demlediğiniz çayın yanına pofuduk şekliyle eşlik eden pişiyi kim sevmez ki? Ailecek edilen kahvaltılarda ya da öğlen atıştırmalarında lezzetiyle aklımızı başımızdan alan pişi nasıl yapılır gelin birlikte bakalım...
BALON PİŞİ TARİFİ
MALZEMELER:
1/2 su bardağı süt,1 adet yumurta,1 çay kaşığı tuz,1/2 paket kabartma tozu,2,5 su bardağı un
Kızartmak İçin:
2 su bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
Hamur için lazım olan tüm malzemeleri bir kasede karıştırın ve unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın.Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.Hazırladığınız hamuru un serptiğiniz bir tezgahta 1.5 cm kalınlığında olacak biçimde açın ve bir çay bardağının ağız kısmı ile yuvarlak yuvarlak dilimleyin. Aralardan çıkan hamurları tekrar birleştirip, açın ve keserek şekillendirin.
Bu şekilde tüm hamuru bitirin. Bir kızartma tavasına yağı dökün ve iyice kızdıktan sonra, içine hazırladığınız hamurları atın. Çok hızlı piştikleri için; balon gibi kabardıklarında dikkatlice çevirip diğer yüzlerini de kızartın ve altın sarısı bir renk alana kadar kızartın.Hazırladığınız balon pişileri bir servis tabağına alın ve ılık olarak servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.