24.04.2022-10:47 (Son Güncelleme:24.04.2022-10:47)

Balık kelle pancake tarifi : en güzel ve lezzetli Balık kelle pancake nasıl yapılır? Balık kelle pancake malzemeleri ve tarifi

MasterChef Türkiye programında Somer şefin özel tarifi olan balık kelle pancake tarifi son zamanlarda bir çok kişinin merak ettiği tarifler arasında yer alıyor. Peki en güzel ve lezzetli Balık kelle pancake nasıl yapılır? Balık kelle pancake malzemeleri ve tarifi için haberimizi okuyabilirsiniz.

TV8 ekranlarının sevilen programı MasterChef Türkiye’nin jürilerinden birisi olan Somer şefin özel tarifleri arasında bulunan balık kelle pancake yemeğinin tarifi bir çok insanın gündemini meşgul ediyor. Somer şefin özel tarifi olarak bilinen balık kelle pancake malzemeleri ve tarifi için arama motorlarına yönelen insanlar ‘’En güzel ve lezzetli Balık kelle pancake nasıl yapılır?’’ sorusunu yazarak çıkan sonuçlara göz atıyor.

En güzel ve lezzetli Balık kelle pancake nasıl yapılır?

Sağlıklı besinlerden birisi olan balığın da içinde yer aldığı balık kelle pancake yemeğinin malzemeleri ve tarifi şu şekilde:

Malzemeleri

Balıklı kısım için

Minekop kafası

Sambal sos için

Kurutulmuş atom biber

Kırmızı kapya biber

Kuru soğan

Sarımsak

Jumbo karides (kurutulmuş hale gelecek)

Chili biber

Zeytinyağı

Demirhindi

Limon

Esmer toz seker

Tuz

Toum sos için

Sarımsak ( 20 diş)

Maldon tuz

Limon

Buzlu su

Üzüm çekirdeği yağı

Duck pancake için

Un

Mısır unu

Su

Süt

Yumurta

Tereyağı

Diğer malzemeler

Taze soğan

Salatalık

Pirinç sirkesi

Taze nane


Sambal sos için kuru biber yumuşayana kadar 10 dakika suda bekletilir. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılan biber, orta ile yüksek ateş arasındaki bir tavaya dolmalık biber, soğan, sarımsak, kuru karides ve taze biber ile birlikte ilave edilir. Zeytinyağında sebzeler gevşeyen kadar 3 dakika karıştırılır.

Kurutulmuş kırmızı biber karışımı, kabuğu ayıklanan ve sıcak suda ıslatılan demirhindi, esmer şeker ve tuzu ile beraber 2-3 dakika daha pişirilir.

Toum sos için sarımsaklar blender yardımıyla püre kıvamına gelinceye kadar çekilir. Çekme işlemi sırasında limon suyu, üzüm çekirdeği yağı, maldon tuzu ve buzlu su eklenir. Mayısonez kıvamına gelene kadar karışım karıştırılmaya devam edilir.

Duck pancake için su, süt, yumurta ve eritilmiş tereyağı bir karıştırma kabına alınır. Mısır unu ve beyaz unun yavaşça eklenmesiyle beraber pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek karıştırılır. Soğuk krep tavasının fırçalanmasının ardından hamur tavaya ilave edilir ve ocakta pişirilir. Sonrasında ise fazla kurutulmaması gerekene tava kenara alınır ve çember ile kesilir.

Minekop kafalarının dış pulları ve iç kısmı temizlenir. Hazırlanan sambal sos ile balık kafalarının her tarafı kaplanır. 185 derecelik bir fırında 15 dk pişirilir.

Salatalıklar ince batonlar olacak şekilde doğranır ve pirinç sirkesinin içerisine alınır. Bir süre bekletildikten sonra süüzlen salatalıklarla birlikte taze soğan ve nane ince şekilde doğranır ve balık kafalarının yanında servis edilir.


Haber365
bilgi@haber365.com.tr