15.04.2022-03:00 (Son Güncelleme:15.04.2022-03:00)

Balık av yasağı ne zaman başlıyor? 2022 Balık avı yasağı tarihleri

Yakında başlayacak olan av yasağıyla balık fiyatlarında da artış yaşanması bekleniyor. Hal böyle olunca vatandaş av yasağının ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. Peki, denizlerde av yasağı ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

Uzun zamandır gündemde olan denizlerde av yasağı bugün başlıyor. Av yasağının gelmesiyle balıkçılar, erken kapanış yapmak zorunda kaldıklarını ve istedikleri gibi av yapamadan limanlara geri döndüklerini belirtti. Av yasağıyla birlikte fiyatlarda yaşanacak olan artış ise vatandaşı korkutuyor.

 

Her yıl sezonu umut dolu açtıklarını belirten Doğu Karadenizli Balıkçı Kooperatifleri Birlik Başkanı A. Mutlu, " Ne yazık ki umduğumuz gibi geçmeyen kriz sezonları yaşayabiliyoruz. Bu yıl da denizden istediğimiz balığı alamadık. Bu durum üzerinde iklim koşullarının etkisinin çok fazla olduğunu gördük. Deniz ortamı ile balıkların göç yolları çok değişiklik gösterdi. Genelde balıkçıların aşırı avlanmasına bağlanırdı bu durum. Baktığınız zaman balıkçılar şuan avlanmıyor ama yine balık yok. Denizde yeterli balık olmadığı için balıkçılar sezonu erkenden kapatmak zorunda kaldı. Tabi akaryakıt fiyatlarındaki artışın da bu durum üzerinde çok etkisi var. Balık tutamayınca, artış gösteren akaryakıt fiyatları karşılanamadığı için balıkçılar ağlarıyla birlikte kendilerini denizden çektiler" açıklamasını yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr