Balığın Besin Değerini Bu Yöntemle Artırın
Sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte tezgahlardaki yeri almaya başlayan hamsi, palamut, lüfer, uskumru gibi balıklar, vücut direncinin artmasını sağlayarak hastalıklara karşı koruma sağlar.
Sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte tezgahlardaki yeri almaya başlayan hamsi, palamut, lüfer, uskumru gibi balıklar, vücut direncinin artmasını sağlayarak hastalıklara karşı koruma sağlar. Düşük yağ oranına sahip ve yüksek kaliteli bir protein kaynağı olan balık, tam bir omega-3 deposudur! Aynı zamanda A, D, B grubu (B2,B3,B6,B12) vitaminlerinden zengin ve fosfor, selenyum, çinko, iyot, kalsiyum ile magnezyum içinde iyi bir kaynaktır. Peki, balık pişirirken besin değerini artırmak için neler yapılabilir? Beslenme ve Diyet Uzmanı Aybala Akkülah balıktan maksimum fayda sağlayabileceğiniz 5 önemli kuralı sizin anlattı. İşte detaylar…
Kılçıklarını Atmayın
Soğan, Sarımsak Şart!
Balığın vazgeçilmezi soğan ve sarımsağın içeriğinde bulunan kuersetin gibi antioksidanlar bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlıyor. Yapılan klinik çalışmalarda balığın içeriğinde bulunan omega-3 yağ asitlerinin kan basıncı ve kandaki yağların düzeylerini düşürerek, insülin direncini azalttığı görülmüştür.