25.05.2019-11:37 (Son Güncelleme:25.05.2019-11:25)

Balayı Kurabiyesi Nasıl Yapılır? Balayı Kurabiyesi Tarifi

Balayı kurabiyesi; süt, yumurta ve tereyağ kullanılmadan yapılan bir kurabiyedir. Özellikle bu besinlere alerjisi olanların oldukça seveceği balayı kurabiyesi tarifini sizlerle paylaştık. İşte ağızda dağılan balayı kurabiyesi için malzemeler ve nasıl yapıldığının tarifi.

Şimdi sizlere hem hafif hem lezetli bir kurabiye tarifi vereceğiz. Kalem kağıtlarınızı hazırlayın ve bu mis gibi kurabiye tarifini not edin.

BALAYI KURABİYESİ

MALZEMELER

-2 su bardagı fındık
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı pudra şekeri
-2 su bardagı un
-2 yemek kaşığı kakao (yarısını kakaolu yapmak isterseniz)

Püf noktası: Bu kurabiyede püf noktası fındığı rondodan geçirirken minik boy bir rondo kullanın. Fındık iyice macun kıvamına gelmeli ve yağını çıkartmalısınız.

HAZIRLANIŞI

-Fındıkları rondoda yağı çıkana dek çekin.
-Rondo çektiğiniz fındığa diğer kalan tüm malzemeleri ilave edin. (kakao hariç)
-Dondurma servis kaşığı ile şekillendirin ya da elinizle şekil verin.
-Hamuru dilerseniz iki eşit parçaya bölüp yarısına 2 tepeleme yemek kaşıgı kakao ekleyin.
-180 derece önceden iyice ısıtılmış fırında 10 veya 15 dakika dakar pişirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr