07.05.2018-15:24 (Son Güncelleme:07.05.2018-15:23)

Bakla Yemeği Tarifi

Baharı müjdeleyen sebzelerden biri olan taze bakla, pazar ve market tezgahlarındaki saltanatına yavaş yavaş başladı. Oldukça lezzetli ve doyurucu bir tarif olan bakla yemeği özellikle de bol yoğurtla servis edilince tadından yenmiyor.

Baharı müjdeleyen sebzelerden biri olan taze bakla, pazar ve market tezgahlarındaki saltanatına yavaş yavaş başladı. Oldukça lezzetli ve doyurucu bir tarif olan bakla yemeği özellikle de bol yoğurtla servis edilince tadından yenmiyor.

MALZEMELER

1 kilogram

taze bakla

1 adet

büyük boy kuru soğan

4 yemek kaşığı

zeytinyağı

1/2 tatlı kaşığı

un

1/2 adet

taze sıkılmış limon suyu

1 çay kaşığı

toz şeker

1 çay kaşığı

tuz

1 su bardağı

sıcak su

Baklaların kararmaması için:

5 su bardağı

su

1/2 adet

taze sıkılmış limon suyu

1 yemek kaşığı

un

SERVİS İÇİN

1/2 demet

dereotu

PÜF NOKTASI

Tek tek ayıkladığınız taze baklaları kararmaması için mutlaka unlu ve limonlu soğuk suda bekletin.Yemeğe eklediğiniz un, zeytinyağlı suyunun hafif bir şekilde kıvam almasını sağlayacaktır.Baklaların kılçıklarını bir soyacak yardımıyla ince bir şekilde kolaylıkla ayıklayabilirsiniz.

PİŞİRME ÖNERİSİ

Arzuya göre kavrulan kuru soğanlara 1 yemek kaşığı kadar domates salçası katıp yemeğin suyunun renkli olmasını sağlayabilirsiniz.Arzuya göre son olarak sıcak su eklediğiniz yemeğe 1/2 çay bardağı yıkanmış pirinç katabilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Bol suda yıkadığınız taze baklaların uç kısımlarını kesin. Varsa kılçıklarını dikkatli bir şekilde temizleyin.

Derin bir karıştırma kabında baklaların kararmaması için; su, taze sıkılmış limon suyu ve unu karıştırın.

Uzunluklarına göre iki eşit parçaya kestiğiniz ayıklanmış baklaları, unlu ve limonlu suya atın.

Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın.

Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Yemeklik doğradığınız kuru soğanları orta ateşte, hafif bir renk alana kadar kavurun.

Limonlu ve unlu suyunu süzdürdüğünüz (durulamadan) doğranmış taze baklaları tencereye alın.

Toz şeker, tuz, taze sıkılmış limon suyu, un ve sıcak su eklediğiniz bakla yemeğini, kapağı kapalı tencerede kısık ateşte 35-40 dakika kadar pişirin.

Baharın müjdecisi baklayı, servis tabaklarına aldıktan sonra incecik kıyılmış dereotu eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

SERVİS ÖNERİSİ

Servisinde yer vereceğiniz çırpılmış yoğurt onu daha da güzelleştirecek.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


Haber365
bilgi@haber365.com.tr