27.10.2024-14:25 (Son Güncelleme:27.10.2024-14:25)

Bakırhan: Kürt ve Türk İlişkileri Demokratik Zemin İstiyor

DEM Partisi Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Orta Doğu'daki çatışmalara dikkat çekerek Kürt ve Türk ilişkilerinin demokratikleşmesi gerekliliğini vurguladı.

Bakırhan, Orta Doğu'daki Gelişmelere Dikkat Çekti

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) 4. Olağan Genel Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Bakırhan, "Tarihsel Kürt ve Türk ilişkilerinin demokratik bir zemine, anlayışa kavuşması gerektiğini belirtmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Orta Doğu'da Savaş ve Kaos

Bakırhan, konuşmasında Orta Doğu'da devam eden savaşların yanı sıra İsrail'in Filistin'deki katliamlarına da dikkat çekti. "Yarın neyle karşılaşacağımızı kestirmek zor olmasa gerek. Belli ki Orta Doğu, çatışma, savaş ve kaos iklimi içerisinde belirli bir süre daha böyle devam edecek" sözleriyle durumu özetledi.

Kürt Sorununa Çözüm Çağrısı

Özellikle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve partinin yöneticilerine eleştirilerde bulunan Bakırhan, çözülmeyen Kürt sorununun bu krizin ana kaynağı olduğunu savundu. Bakırhan, "Kürt meselesinin demokratik yollarla çözülmesi, bu krizden çıkışın en önemli yoludur" dedi.

Tarihsel İşbirliği Vurgusu

Kürt ve Türklerin birbirlerini sevmesi ve haklarına saygı duyması gerektiğine inandığını belirten Bakırhan, Türk ve Kürtlerin geçmişteki işbirliklerinin Türkiye halklarına büyük kazançlar sağladığını belirtti. "Şimdi bu tarihsel Kürt ve Türk ilişkilerinin demokratik bir zemine, anlayışa kavuşması gerektiğini belirtmek istiyoruz" diye ekledi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan (sol 4), TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası'nda yapılan Ezilenlerin Sosyalist Partisinin (ESP) 4. Olağan Genel Kongresi'ne katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr