06.07.2024-11:03 (Son Güncelleme:06.07.2024-17:35)

Bakanlık fiyat ve tarife denetimlerine devam ediyor: 47 milyon lira para cezası kesildi

Ticaret Bakanlığı, sokaklarda yaptığı tarife ve fiyat denetimlerine devam ediyor. Bakanlık, mevzuata uymayan işletmelere toplam 47 milyon 43 bin 348 lira idari para cezası uyguladı.

Ticaret Bakanlığı, tarife ve fiyat denetimlerinde, mevzuata uymayan işletmelere toplam 47 milyon 43 bin 348 lira idari para cezası uygulandığını bildirdi. Ticaret Bakanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamaya göre, tarife ve fiyat listelerinin denetimlerinin aralıksız olarak devam ettiği vurgulandı.

Perakende satışa sunulan mal ve hizmetlerin fiyatlandırma detaylarının, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Fiyat Etiketi Yönetmeliği'ne uygun olması gerektiği belirtildi. Yönetmeliğin, tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi ve ekonomik çıkarlarının korunması amacıyla önem arz ettiği ifade edildi.

Fiyat listesi asmak zorunlu olmuştu

İnternethaber’de yer alan habere göre; Özellikle gıda fiyatlarındaki dalgalanmaların etkisiyle yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmeler arasında fiyat farklılıklarının arttığına dikkat çekilen açıklamada, bu durumun tüketicilerde mağduriyet oluşturabileceği ve piyasalarda istikrarın sağlanması için önlemler alındığı belirtildi. Bu çerçevede, lokanta, restoran, kafe gibi işletmelerde tarife ve fiyat listelerinin tüketicilerin kolayca görebileceği yerlere asılması zorunluluğunun 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girdiği bildirildi.


47 milyon lira ceza kesildi

Ticaret il müdürlüklerinin 2 Ocak 2024'ten itibaren yoğun denetimlere başladığı vurgulanan açıklamada, bu denetimler sonucunda 114 bin 567 firmanın denetlendiği ve 21 bin 659 aykırılığın tespit edildiği kaydedildi. Aykırılıklar nedeniyle toplamda 47 milyon 43 bin 348 lira idari para cezası uygulandığı belirtilen açıklamada, şeffaflığın artmasıyla tüketicilerin satıcılara karşı güveninin arttığı ve denetimlerin sürekli olarak devam edeceği vurgulandı.

muratcankilic@haber365.com.tr