16.11.2022-10:55 (Son Güncelleme:16.11.2022-11:02)

Bakanlık açıkladı: Evde bakım paraları hesaplara yatmaya başladı

Bakanlıktan gelen son dakika açıklamasında göre evde bakım yardım ödemeleri hesaplara yatmaya başladı. İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 1 milyar 876 milyon TL evde bakım yardımını hesaplara yatırmaya başladığını açıkladı. İşte detaylar…

Evde bakım yardım ödemeleri hesaplara yatmaya başladı

AA'da yer alan habere göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 876 milyon TL evde bakım yardımını hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı.

Bakan Yanık, yaptığı yazılı açıklamada engelli vatandaşlara yönelik bakım hizmetlerini aile odaklı sosyal hizmet politikası doğrultusuna devam ettiğini belirtip, "Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 876 milyon lira evde bakım yardımını hesaplara yatırmaya başladık. Bu ay 562 bin vatandaşımız evde bakım yardımından yararlanıyor. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim. Bu doğrultuda geliştirdiğimiz kapsayıcı, eşitlikçi ve sürdürülebilir hizmetler ile ekonomiden sosyal hayata kadar her alanda engelli vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu vurgulamak isterim."


mihrabkurt@haber365.com.tr