17.08.2024-10:01 (Son Güncelleme:17.08.2024-10:01)

Bakan Yumaklı’dan İzmir açıklaması: 72 yangından 69’u kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki orman yangını hakkında yaptığı açıklamada ülke genelinde 72 yangının 69’unun kontrol altına alındığını bildirdi. Bakan Yumaklı, Bolu-Göynük, Karabük-Ovacık, İzmir-Yamanlar mevkilerinde çıkan yangınlarla mücadelenin ise sürdüğünü kaydetti.

Türkiye’de orman yangınları sayısı her geçen gün artıyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'in Karşıyaka ilçesinde meydana gelen orman yangınına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yumaklı, yangının şehir için ciddi bir tehdit oluşturmadığını belirterek, İzmir halkını tedirgin edecek bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

72 yangından 69’u kontrol altına alındı

Akşam’da yer alan habere göre; Açıklamalarında, Türkiye genelinde çıkan 72 orman yangınından 69'unun kontrol altına alındığını ifade eden Bakan Yumaklı, halen aktif olan yangınların Bolu-Göynük, Karabük-Ovacık ve İzmir-Yamanlar bölgelerinde devam ettiğini bildirdi. Bu yangınlar için de gün içerisinde olumlu gelişmelerin yaşanmasını umduklarını dile getirdi.


Ayrıca, Bakan Yumaklı, özellikle pazar gününe kadar vatandaşların yangınlara karşı çok dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı ve gerekli hassasiyetin gösterilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

muratcankilic@haber365.com.tr