26.10.2024-20:18 (Son Güncelleme:26.10.2024-20:18)

Bakan Yumaklı'dan Diyadin Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi'ne Ziyaret

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Diyadin'deki organize sanayi bölgesini ziyaret ederek istihdam ve üretim potansiyelini vurguladı.

Bakan Yumaklı, Diyadin Organize Tarım Bölgesini Ziyaret Etti

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ağrı'nın Diyadin ilçesinde bulunan Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi'nde yaptığı konuşmada, bölgenin sunduğu istihdam imkânlarına dikkat çekti.

İstihdam ve Üretim Kapasitesi

Bakan Yumaklı, "Diyadin Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi, yaklaşık 1300 dekarlık bir alana yayılıyor. Tüm faaliyet alanı faaliyete geçtiğinde, burada yüzde 75'i kadın olmak üzere yaklaşık 1500 kişilik bir istihdam sağlanabilecek" dedi.

Jeotermal Kaynaklar ve Tarımsal Üretim

Bölgedeki jeotermal kaynaklardan yararlanarak domates üretimi yaptıklarını belirten Yumaklı, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. "Diyadin'deki jeotermal organize tarım bölgesinin birinci ve ikinci etaplarının gelişimi hakkında bilgi aldık" diye ekledi.

Organize Tarım Bölgelerinin Önemi

Bakan Yumaklı, Türkiye genelinde 42 ilde 61 organize tarım bölgesi belirlediklerini ve bunlardan 21'inin bitkisel, 20'sinin hayvansal üretimle ilgili olduğunu ifade etti. Bunun yanı sıra, mevcut organize tarım bölgelerinin, ülkenin yeraltı zenginliklerini kullanarak tarımsal üretimde önemli bir rol oynayacağına vurgu yaptı.

Yatırımcılar İçin Çekim Merkezi

Yumaklı, Diyadin Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi'nin yatırımcılar için cazip bir merkez haline geldiğini belirtti. "Burayı, yaklaşık 475 milyon lira maliyetle altyapı çalışmalarıyla geliştiriyoruz. İlk iki aşamayı 2025 yılı sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Gelecek Vizyonu

Bakan Yumaklı, ülkenin tarımsal üretim kabiliyetlerini artırmak için organize tarım bölgelerinin önemli bir rol oynayacağını vurguladı. "Gelecekte daha fazla organize tarım bölgesinin gelişimine yönelik müjdeler vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Yumaklı, Diyadin'deki bu yatırımların ülkeye ve bölgeye hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı (sağ 2), Ağrı'da Diyadin Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr