07.09.2024-16:57 (Son Güncelleme:07.09.2024-16:57)

Bakan Yerlikaya’dan Vatandaşlara 'Organize Suç ve Terörle Mücadele' Çağrısı: 'Lütfen İhbar Edin!"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kastamonu’da düzenlenen “Türkiye’nin Huzuru Toplantısı”nda vatandaşlara önemli bir çağrıda bulundu.

Suç ve suçlularla mücadelede halkın desteğinin kritik olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, suçlularla ilgili bilgi sahibi olan vatandaşların isimlerini vermeden ihbarda bulunmalarını istedi. Özellikle organize suç örgütleri, uyuşturucu satıcıları ve göçmen kaçakçılarına yönelik mücadelede halkın katkısının çok değerli olduğunu vurgulayan Yerlikaya, “Duyduklarınızı, gördüklerinizi bildirin. İsim vermenize gerek yok, o bizde emanettir” dedi.

Suç Oranlarında Düşüş

Yerlikaya, Kastamonu’daki asayiş olayları hakkında da bilgi vererek, kişilere karşı işlenen 10 önemli suçta yüzde 9,3 oranında düşüş olduğunu ve suçların aydınlatılma oranının yüzde 99,1’e yükseldiğini belirtti. Ayrıca, mal varlığına karşı işlenen suçlarda da önemli düşüşler kaydedildiğini ifade eden Bakan, Kastamonu’da hapis cezası bulunan 653 kişinin cezaevine gönderildiğini açıkladı.


Organize Suç ve Terörle Mücadelede Kararlılık

Bakan Yerlikaya, terör örgütleri ve organize suçlarla mücadelede yürütülen operasyonlar hakkında da bilgi verdi. FETÖ, DEAŞ ve diğer organize suç örgütlerine yönelik operasyonlarla 26 milyon liralık mal varlığına el konulduğunu belirten Yerlikaya, “Bu suçlulara meydan okuyoruz, huzuru bozmak isteyenlere karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecek” dedi.

Vatandaşlara İhbar Çağrısı

Uyuşturucuyla mücadelede de önemli mesafeler kaydettiklerini ifade eden Bakan Yerlikaya, vatandaşlardan bu konuda duyarlı olmalarını isteyerek, NARVAS yazılımı aracılığıyla ve 112’yi arayarak ihbarda bulunabileceklerini hatırlattı. Yerlikaya, “Milletimizin ihbarları bizim verimliliğimizi artırıyor, birlikte daha güçlü bir mücadele yürütebiliriz” şeklinde konuştu.

Bakan ayrıca, yol güvenliği ve devriye sayılarının artırılması için alınan önlemlerden de bahsederek, tüm güvenlik personelinin yaka kamerası kullanacağını ve böylece denetimlerin daha şeffaf ve güvenli hale geleceğini belirtti.

cerenpeksen@haber365.com