03.10.2024-22:14 (Son Güncelleme:03.10.2024-22:15)

Bakan Yerlikaya'dan Türk Devletleri İşbirliği Günü Mesajı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türk Devletleri İşbirliği Günü kutlamalarında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya'nın Resepsiyondaki Açıklamaları

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düzenlenen "Türk Devletleri İşbirliği Günü" resepsiyonunda önemli mesajlar verdi. Konuşmasında, Türk Devletleri Teşkilatı çerçevesinde geliştirilen mekanizmalarla bölgesel sorunlarla mücadele ederken, uluslararası barış ve güvenliği desteklemenin önemine değindi.

Nahçıvan Anlaşması'nın Dönüm Noktası

Yerlikaya, Nahçıvan Anlaşması'nın 15. yıl dönümünü kutlarken, 3 Ekim 2009'un Türk devletleri için önemli bir dönemeç olduğunu söyledi. Bu tarihin, devlet başkanlarının ortak bir gelecek için bir araya geldikleri tarihi bir an olarak kaydedildiğini belirtti.

Dayanışma ve İşbirliğinin Önemi

Bakan, "Nahçıvan Anlaşması, Türk dünyasının birlik ve beraberliği için yalnızca bir çerçeve değil, aynı zamanda ortak refah için bir umut ışığı olmuştur" diyerek, dayanışmanın sınamalara karşı galip geleceğini vurguladı.

Gelecek Vizyonu

Türk Dünyası 2040 vizyonuna atıfta bulunan Yerlikaya, "Yeni işbirliği mekanizmalarının tesis edilmesi konusunda memnunuz ve bu alanda kalıcı adımlar atıyoruz" dedi. 6 Eylül 2024 tarihinde Kırgızistan'da gerçekleşecek İçişleri Bakanları toplantısını hatırlatarak, işbirliklerinin güçlendirileceğini ifade etti.

Türk Devletleri İşbirliği Günü Kutlamaları

Resepsiyon sırasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile birlikte Türk Devletleri Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Muhsin Şentürk ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan da gönderdikleri mesajlarla birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Türk Devletleri Teşkilatını kuran Nahçıvan Anlaşması'nın 15. yıl dönümü" ve "Türk Devletleri İşbirliği Günü" dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı. Yerlikaya, burada konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr