15.06.2024-09:55 (Son Güncelleme:15.06.2024-09:55)

Bakan Yerlikaya duyurdu: Survivor finaline çakarlı araçla gidenlere işlem yapıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Survivor’ın eski yarışmacılarından Yağmur Banda, Sahra Işık ve Damla Can’ı Survivor finaline götüren çakarlı araca işlem yapıldığını duyurdu.

Survivor All Star 2024 finali nihayet sona erdi. Eski yarışmacılar Yağmur Banda, Damla Can ve Sahra Işık'ın finale çakarlı araçlarla katılması ise büyük tepki topladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Survivor'ın İstanbul'daki büyük finaline çakarlı araçlarla gelen yarışmacıları taşıyan sürücülere para cezası kesildiğini duyurdu.

Survivor finaline çakarlı araçla gidenlere işlem yapıldı

İnternethaber’de yer alan habere göre; Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından "Gereği yapıldı-18" başlığıyla yaptığı açıklamada, İstanbul'daki büyük finale çakarlı araçlarla giden üç yarışmacının sosyal medyada ve ulusal basında yer alan görüntüleri üzerine sivil trafik ekiplerinin harekete geçtiğini belirtti.

Yerlikaya, incelemeler sonucunda, aracın sürücüsünün mevzuata aykırı bir şekilde ışıklı ve sesli uyarı cihazlarını kullanarak trafiği ihlal ettiğinin tespit edildiğini bildirdi.

Yerlikaya, açıklamasında, "Araç sürücüsüne idari para cezası kesilmiş ve araçtaki çakar/siren tertibatı sökülmüştür. Ambulans, itfaiye ve polis araçlarının trafikteki önceliği, insan sağlığı ve güvenliği içindir. Usulsüz çakar kullanarak trafikte üstünlük sağlamaya çalışanlara kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

muratcankilic@haber365.com.tr