30.07.2024-14:38 (Son Güncelleme:30.07.2024-14:38)

Bakan Tunç’tan Son Dakika Açıklaması: 9. Yargı Paketi Ekim Ayına Ertelendi!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 9. Yargı Paketi'ne ilişkin görüşmelerin ekim ayına kaldığını açıkladı. NTV Ankara Temsilcisi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtlayan Bakan Tunç, Meclis'in açılmasıyla birlikte yargı süreçlerini hızlandırmaya yönelik adımlar atacaklarını belirtti.

Bakan Tunç, 9. Yargı Paketi'nin Meclis'in çalışma takvimine yetiştirilemediğini ve görüşmelerin ekim ayına ertelendiğini söyledi. Paket, arabuluculuk sistemini etkinleştirmeye yönelik düzenlemeler, istinaf dairelerindeki iş yoğunluğunu azaltmaya yönelik çalışmalar ve sosyal medya yoluyla işlenen hakaret suçlarını önlemeye yönelik düzenlemeler içeriyor.

Kadınlar İçin Soyadı Düzenlemesi

Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararının ardından, kadının soyadıyla ilgili bir düzenleme yapılması gerektiğini belirten Tunç, bu konunun Meclis'in takdirine bırakıldığını ifade etti. Ayrıca, boşanma davalarının uzun sürmemesi ve kadınların mağduriyetinin önlenmesi için aile hukukunu yeniden gözden geçireceklerini söyledi.

Yargı Reformu Strateji Belgesi

Bakan Tunç, yargı reform sürecinin sürekli devam eden bir süreç olduğunu vurgulayarak, milletin taleplerine duyarlı olduklarını ve yargı reform strateji belgesinin hazırlanması sürecinde önceki belgelerde tutturulamayan hedefleri de dikkate aldıklarını belirtti.

Reform Süreci Sürekli Gelişiyor

Tunç, hukuk sisteminin sürekli geliştiğini ve reform sürecinin hiçbir zaman bitmeyeceğini söyledi. 22 yıldan bu yana önemli reformlar yaptıklarını ifade eden Tunç, yargı birliğini sağlayan önemli reformları hayata geçirdiklerini vurguladı.

cerenpeksen@haber365.com