28.07.2024-15:12 (Son Güncelleme:28.07.2024-15:12)

Bakan Şimşek’ten vergi düzenlemesi açıklaması: ‘Amacımız kazanca göre vergi’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM’de kabul edilen vergi düzenlemesi hakkında, "Amacımız çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi almak" dedi.

Bakan Şimşek, Meclis’te kabul edilen vergi düzenlemesi hakkında konuştu. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı vergi paketi düzenlemesi, TBMM'de kabul edildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, düzenlemenin vatandaşlara ek yük getirmediğini belirtti.

‘Amacımız kazanca göre vergi’

Mynet’te yer alan habere göre; Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, vergi düzenlemelerini içeren kanunun Yüce Meclis'te kabul edildiğini duyurdu ve bu yasanın vergilemede adaleti ve etkinliği artırmayı, kayıt dışı ekonomiyle mücadeleyi hedeflediğini vurguladı. Şimşek, "Vergi düzenlemelerini içeren kanun Yüce Meclisimizde kabul edildi. Vergilemede adaleti ve etkinliği artırmayı, kayıt dışı ekonomiyle mücadeleyi hedefleyen bu yasa vatandaşlarımıza yük getirmiyor," dedi.


Bakan Şimşek, amacının çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi almak olduğunu belirterek, vergi gelirlerinde sağlanan iyileşmeyi vatandaşların refahı ve ülkenin istikrarı için verimli alanlara yönlendireceklerini söyledi.

muratcankilic@haber365.com.tr