24.10.2024-17:42 (Son Güncelleme:24.10.2024-17:42)

Bakan Şimşek Asgari Ücret Üzerine Değerlendirmelerde Bulundu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, asgari ücretin belirlenmesine dair açıklamalarda bulundu.

Asgari Ücret Üzerine Yorum Yapmadı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, asgari ücretin belirlenmesinin sendikalar, işverenler ve hükümet arasında yapılan müzakerelere dayandığını ifade ederek, bu aşamada yorum yapmanın uygun olmadığını belirtti.

Ekonomi Değerlendirmeleri

Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) toplantısında, Türkiye ekonomisi hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Asgari ücrete dair bir soru üzerine, “Asgari ücret sendikaların, işverenlerin ve hükümetin müzakereleri sonucu belli oluyor, bu nedenle herhangi bir rakam hakkında konuşarak süreci önceden yorumlamak doğru olmaz,” dedi.

İlk Öncelik Fiyat İstikrarı

Bakan, fiyat istikrarının sağlanmasının bir numaralı öncelik olduğunu vurgularken, “Bu süreç zaman alacaktır,” ifadesini kullandı. Mali disiplini yeniden tesis etmenin ikinci öncelikleri olduğunu belirten Şimşek, cari açığı küçültme hedeflerini ve yapısal reformları hayata geçirme amacını da dile getirdi.

Rezervlerin Yeniden İnşası

Türkiye’nin rezervlerini yeniden inşa etmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Şimşek, bunun bir kısmının Türk lirasına olan güvenin artmasından kaynaklandığını kaydetti.

Mali Alan Yaratma Çabası

Bakan, vergi tabanını genişlettiklerini ve deprem dışı harcamalarda sıkı kontrol sağladıklarını belirterek, önümüzdeki yıl cari açığın GSYH’ye oranını yüzde 3 seviyelerine düşürmeyi istediklerini aktardı. Enflasyonun düşürülmesi için Merkez Bankası’na destek vermek istediklerine de dikkati çekti. Şimşek, “Reformlar için mali alan yaratmak istiyoruz,” şeklinde konuştu.

Gelecek Yıl İçin Önemli Hedefler

Dış ve iç şoklara karşı tamponlar yaratma hedefinde olduklarını belirten Şimşek, gelecek yılın önemli bir dönüm noktası olacağını ifade ederek, enflasyonu düşürmek için mali politikanın daha güçlü bir şekilde devreye gireceğini kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ABD temasları kapsamında geldiği Washington DC’de Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen toplantıda, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr