25.09.2024-16:04 (Son Güncelleme:25.09.2024-16:05)

Bakan Şimşek ABD'de Yatırımcılarla Buluştu: Yeni Vergiler Planlanmıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu vesilesiyle bulunduğu New York’ta, ABD’nin önde gelen yatırım bankalarının üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi.

Şimşek, yatırımcılara Türkiye’de ilave vergilerin getirilmeyeceğini belirterek, harcama disiplini ve kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin maliye politikalarının odağı olacağını vurguladı.

Goldman Sachs'ta Yoğun Katılım

Bakan Şimşek, Goldman Sachs’ın ev sahipliğinde düzenlenen yuvarlak masa toplantısında Türkiye'nin ekonomik programını anlattı. Dünyanın en büyük fonlarının portföy yöneticilerinden oluşan 15 kişilik yatırımcı grubunun katıldığı toplantıda, Şimşek’in ekonomi politikalarına dair açıklamaları yatırımcılar tarafından olumlu karşılandı. Katılımcılar, Türkiye'nin programını tebrik etti.

META ve IFC İle Kritik Görüşmeler

New York temasları çerçevesinde Şimşek, META Küresel İlişkiler Başkanı Nick Clegg ve Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Başkanı Makhtar Diop ile verimli görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerde Türkiye ile ilgili yatırım fırsatları ele alındı ve önümüzdeki yıllarda Türkiye’ye sağlanacak finansman paketleri değerlendirildi.

İlave Vergi Yok, Maliye Politikaları Sıkılaşıyor

Bakan Şimşek, ABD'deki temasları sırasında yatırımcılara, Türkiye’de yeni ilave vergilerin planlanmadığını belirtti. Şimşek, sıkı maliye politikalarının harcama disiplini ve kayıt dışılıkla mücadeleye odaklanacağını vurguladı.

Türkiye'nin 2024-2028 yılları arasında IFC'den toplam 9 milyar dolar finansman sağlaması beklenirken, 2024 mali yılı için yaklaşık 3,6 milyar dolar, 2025 için ise 600 milyon dolar özel sektöre finansman sağlanmış durumda.

cerenpeksen@haber365.com