04.07.2024-10:06 (Son Güncelleme:04.07.2024-10:06)

Bakan Murat Kurum, Deprem Bölgelerinde İlk İncelemelerine Başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na atanan Murat Kurum, yeni görevinde ilk icraat olarak deprem bölgelerine yapacağı saha ziyaretlerini duyurdu. Kurum, cuma gününden itibaren Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'ya giderek depremzedelerle bir araya gelerek incelemelerde bulunacak.

Mehmet Özhaseki'nin yerine atanan Murat Kurum, görevi devralmasının ardından yaptığı açıklamada, "Yeri geldi depremde, selde, heyelanda milletimiz için koşturduk. Geçmişte ne yaptıysak yine aynı şekilde devam edeceğiz. Kendiliğinden yıkılan binalar dahil deprem dönüşümünde her türlü gayreti, hiçbir siyaset gözetmeksizin hep birlikte ortaya koyarak deprem dönüşümünü başlatmak istiyoruz," şeklinde konuştu.

Deprem Bölgesi Yeniden İnşa Toplantısı ve Sahada İncelemeler

Bakanlık bünyesinde bakan yardımcıları ve genel müdürlerle bir araya gelen Kurum, Deprem Bölgesi Yeniden İnşa Toplantısı düzenleyerek süreci başlattı. Sahada yapılacak incelemeler ve vatandaşlarla yapılacak buluşmalar hakkında bilgi veren Kurum, "Yegane önceliğimiz milletimiz. İlk işimiz de depremzede kardeşlerimizin mutluluğu. Çünkü asrın felaketinde asrın dayanışmasını gösteren aziz milletimize sözümüz var," ifadelerini kullandı.

Yapılacak Çalışmalar ve Gelecek Planları

Kurum, "İnşallah cuma gününden itibaren Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'ya giderek sahada incelemelerde bulunacağız, vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Depremden etkilenen tüm şehirlerimizde, sokak sokak, hane hane arı gibi çalışacağız," dedi. "Allah'ın izni, devletimizin gücü, milletimizin duasıyla dün afet bölgelerinde şehirlerimizi nasıl yeniden ayağa kaldırdıysak aynı anlayışla deprem bölgesini de süratle ihya edeceğiz. Yaralarımızı tamamen sarana kadar, kötü günlerin izlerini silene kadar daima deprem bölgesinde olacağız. Hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak, kardeşlerimiz yeni yuvalarına en kısa sürede kavuşacak," şeklinde açıklamalarını sürdürdü.

Bakan Murat Kurum'un, deprem sonrası yeniden yapılanma sürecinde göstereceği çabalar ve yapılacak çalışmalar, depremzedelerin yanında olma kararlılığını ortaya koyuyor.

cerenpeksen@haber365.com