17.08.2024-11:04 (Son Güncelleme:17.08.2024-11:04)

Bakan Kurum’dan 17 Ağustos paylaşımı: ‘Tek bir riskli yapı kalmayana kadar durmayacağız’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 17 Ağustos 1999 depremiyle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Aynı acıları tekrar yaşamamak için ülkemizde tek bir riskli yapı kalmayana dek durmayacağız." dedi.

Bakan Kurum’dan 17 Ağustos depremi paylaşımı geldi. Bugün, 17 Ağustos 1999'da yaşanan büyük depremin 25. yıl dönümü. O korkunç gece, milyonlarca vatandaşımızı derinden etkiledi, birçok aileyi keder içinde bıraktı. Depremin yaraları sarılmış olsa da, o günün acısı hâlâ tazeliğini koruyor.

Bakan Kurum’dan 17 Ağustos paylaşımı

Ensonhaber’de yer alan habere göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından bu önemli günü anmak için bir paylaşım yaptı. Kurum, 17 Ağustos Depremi'ni unutmamanın ve gelecekte benzer acıları yaşamamak için çalışmanın önemine vurgu yaptı.


Bakan Kurum'un paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

"O 45 saniye çeyrek asırdır bitmedi. Unutmadık! 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 25. yılında hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. O günleri gördük, bugünleri düşündük ve vatandaşlarımıza sağlam konutlar inşa etmek için çok çalıştık, çalışacağız. Aynı acıları tekrar yaşamamak için ülkemizde tek bir riskli yapı kalmayana dek durmayacağız."

Bu açıklamalar, Türkiye'nin deprem tehlikesine karşı aldığı önlemlerin ne denli önemli olduğunu ve gelecekte benzer felaketlerin yaşanmaması için atılacak adımların kararlılıkla sürdürüleceğini ortaya koyuyor.

muratcankilic@haber365.com.tr