04.10.2024-19:40 (Son Güncelleme:04.10.2024-19:40)

Bakan Kurum Adıyaman'da 200 Bin Konut Hedefini Açıkladı

Bakan Murat Kurum, Adıyaman'da yaptığı açıklamada 2025'e kadar depremden etkilenen illerde 200 bin konut teslim etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Bakan Murat Kurum'dan Adıyaman'da Konut Açıklamaları

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman'da önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, depremden etkilenen 11 ilde yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslim edilmesini hedeflediklerini duyurdu.

Hedef 2025 Yılında 14 Milyon İnsana Yeni Bir Başlangıç

Bakan Kurum, "2025 yılı sonuna geldiğimizde 11 ilimizde 14 milyon insanımız huzurlu ve güvenli bir yaşam sürdürecek." ifadelerini kullandı. Adıyaman'da gerçekleştirdiği incelemeler sırasında gazetecilerle bir araya gelen Kurum, depremzedelere teslim edilen konutları görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Çalışmalar Gece Gündüz Devam Ediyor

Kurum, "153 bin emekçiyle birlikte uyumadan çalışıyoruz. 85 milyonluk Türkiye ailesinin dayanışma gösterdiği bu süreçte hayırseverlerin katkılarına teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Meydan Projesi ve İstihdam

Adıyaman'daki Meydan Projesi hakkında bilgi veren Kurum, "Burada esnaf ve sivil toplum kuruluşlarıyla istişarelerde bulunduk. 332 bin yeni yuva ve iş yeri yapımına başladık." dedi. Yıl sonuna kadar Adıyaman'da toplamda 7 bin 300 konutun daha teslim edilmesini hedeflediklerini aktardı.

Sonuç Olarak

Kurum, deprem bölgesinde yapılan çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini, sosyal yardımlaşma ve dayanışma anlayışının güçleneceğini vurguladı. Bu kapsamda Adıyaman'ın geleceğine yönelik önemli projelerin hayata geçirileceğini belirtti. Ayrıca, eski hükümet konağı alanını cazibe merkezi haline getirecekleri müjdesini verdi.

Başta Vali Osman Varol olmak üzere, AK Parti Adıyaman milletvekilleri ve kurum müdürleri de Bakan Kurum'a eşlik etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum (sağ2), Adıyaman ziyaretleri kapsamında Emlak Konut tarafından inşa edilen konut ve iş yerlerinde incelemelerde bulundu. Bakan Kurum'a Vali Osman Varol, AK Parti Adıyaman milletvekilleri İshak Şan, Mustafa Alkayış ile kurum müdürleri eşlik etti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr