07.10.2024-23:05 (Son Güncelleme:07.10.2024-23:05)

Bakan Kacır, Nevşehir'de Gençlerle Savunma Sanayisinde Yerlilik Oranlarını Paylaştı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Nevşehir'de gençlerle buluşarak savunma sanayisinde yerlilik oranlarının artışını vurguladı.

Nevşehir'de Gençlerle Bir Araya Gelen Bakan Kacır

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Nevşehir'de gerçekleştirilen Gençlik Buluşması'na katıldı. Burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin savunma sanayisinde yerlilik oranının %20'lerden %80'lere yükseldiğini ifade etti.

Yerli ve Milli Teknolojik Gelişim

Kacır, Türkiye’nin kritik teknolojilerinin yerli ve milli olarak geliştirilmesinde gençlerin önemine dikkat çekerek, TEKNOFEST kuşağının başarılarının bunu gösterdiğini söyledi. Savunma sanayisinin, Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında en büyük kazanımlarından biri olduğunu belirtti.

Bakan Kacır, “Savunma sanayisinde yerlilik ve millilik bir zorunluluktu. Uzun yıllar terörle mücadele eden bir ülke olarak, savunma sistemlerinden mahrum kalmıştık. Müttefiklerimiz çoğu zaman yanımızda olmadılar.” şeklinde konuştu.

Teknolojik Başarılar ve Gençlerin Rolü

Türkiye'nin insansız hava araçlarında dünya lideri olduğunu vurgulayan Kacır, bu başarıların gençlerin projeleri sayesinde mümkün olduğunu dile getirdi. "Havadaki başarılarımız, gençlerin geliştirdiği projelerle elde edildi ve bu projeler dünya havacılık tarihini değiştirebilecek düzeye ulaştı.” dedi.

Türkiye'nin Uzay Teknolojileri İddiası

Bakan Kacır, Türkiye'nin uzay teknolojilerinde de atılımlarda bulunduğunu belirterek, yerli uyduların geliştirilmesi ve uzay istasyonu yenilenme projelerinde yer alacaklarını açıkladı. “Bütün bu adımlar, gücümüzü artıracak.” diye ekledi.

Ayrıca, yurt içi sanayi ve istihdam sorunlarını çözme yolunda attıkları adımların da altını çizen Kacır, "Türk milletinin evlatları, tarihi yeniden yazacak güce sahiptir." ifadesini kullandı.

Bakan Kacır, programı sırasında Güray Yer Altı Seramik Müzesi'ni ziyaret etti ve ardından sanayicilerle bir araya geldi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır (ortada), Nevşehir'de AK Parti İl Gençlik Kollarınca Nar beldesinde düzenlenen "Gençlik Buluşması"na katıldı. Bakan Kacır, burada konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr