22.10.2024-22:09 (Son Güncelleme:22.10.2024-22:09)

Bakan Işıkhan'dan HAK-İŞ'e Destek Mesajı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, HAK-İŞ'in 49. kuruluş yıl dönümünde önemli mesajlar verdi.

Bakan Işıkhan HAK-İŞ Programında Konuştu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, HAK-İŞ'in 49. kuruluş yıl dönümü etkinliğinde önemli açıklamalarda bulundu. Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumunu (SGK) sıfırdan alarak küresel ölçekte bir örnek haline getirdiklerini kaydederek, "Çalışanın da işverenin de hakkının korunduğu daha adil ve daha müreffeh bir çalışma hayatı için ne gerekiyorsa yaptık, yapmaya da devam ediyoruz" dedi.

HAK-İŞ Üzerine Vurgu

HAK-İŞ Konfederasyonu'nun yarım asra yaklaşan hak, adalet ve emek mücadelesinde yer alanlara teşekkür eden Işıkhan, Türkiye'nin başarısının ardında emekçilerin alın teri ve çabasının bulunduğuna dikkat çekti. Işıkhan, sendikaların gerçek demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu belirterek, hükümet tarafından sendikal örgütlenmeye yönelik önemli değişiklikler yapıldığını ifade etti.

"Sendikal engelleri kaldırdık"

Işıkhan, 12 Eylül darbesinin mirası olan sendika yasalarını revize ettiklerini ve sendikal örgütlenmenin önündeki engelleri ortadan kaldırdıklarını söyledi. "İşçi olmadan işveren olmaz, işveren olmadan da işçi olmaz. Devlet olmadan hiçbiri olmaz" diyerek, iş hayatının iç içe geçmiş yapısını vurguladı.

Türkiye Yüzyılı ve Gelecek Hedefleri

Işıkhan, "Türkiye Yüzyılı" ifadesinin, emek ve üretim yüzyılı anlamına geldiğini aktararak, ülkenin istihdam ve yatırımlardaki büyümesine dikkat çekti. İstihdam oranlarının artışı ve iş gücü kapasitesindeki niteliklerin yükseldiğini dile getiren Bakan Işıkhan, birlikte daha güçlü bir Türkiye inşa edeceklerine inandığını belirtti.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan'dan Açıklamalar

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ise, darbeler döneminde yaşanan zorluklara dikkat çekti. Arslan, "Millet iradesinin üstünde bir irade tanımıyoruz. Kim olursa olsun, milletin seçtiği kişilere saygı duyuyoruz" dedi. Demokrasinin sendikal mücadele için kilit bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken Arslan, "HAK-İŞ, bir sivil toplum örgütü olarak siyaseti etkilemek ve emekçilerin haklarını savunmak için burada" ifadelerini kullandı.

Arslan, 49. yaşlarına giren HAK-İŞ’in geleceğini daha güçlü temellerde inşa edeceklerini belirtti.

HAK-İŞ Konfederasyonunun 49. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Ankara'da bir otelde program düzenlendi. Düzenlenen programa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz (ortada) ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan (sağda) katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr