20.10.2024-15:28 (Son Güncelleme:20.10.2024-15:28)

Bakan Işıkhan, Diyarbakır'da AK Parti Kongresi'nde Konuştu

Bakan Işıkhan, Gazze'deki gelişmelere dikkat çekti ve AK Parti'nin gücünü vurguladı.

Bakan Işıkhan'dan Önemli Açıklamalar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Diyarbakır'da düzenlenen AK Parti Sur 6. Olağan Kongresi'nde önemli mesajlar verdi. "Gazze'de dalga dalga yükselen bir ateş var ve o ateşin dumanı hepimizi boğuyor. Bu ateşi yarın bizim topraklarımıza sıçratmak isteyenler olduğunu da iyi bilmemiz gerekiyor. Bir olmazsak, kardeşçe kenetlenmezsek bu ateş bizi yakar." diyen Işıkhan, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

AK Parti'nin Gücü ve Hedefleri

Işıkhan, AK Parti'nin, gönül birliği için bir araya gelmiş memleket sevdalılarının kurduğu bir parti olduğunun altını çizerek, "Her kongre sürecimizde daha da yenilenerek ve güçlenerek sahalara çıkıyoruz. Çözülemez denilen her sorunu bir bir çözdük." dedi. Bakan, Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak için millete destek beklediklerini ifade etti.

Diyarbakır'ın Terörle Mücadelesi

Diyarbakır'ın artık huzurun merkezi haline geldiğini belirten Işıkhan, "Diyarbakır'ın teröre teslim edilmeyecek kadar kıymetli olduğuna inanan ak kadrolar olarak, bu mesajı vermelisiniz." şeklinde konuştu. Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Bakan, geçmişte yaşanan olayları unutmamak gerektiğine dikkat çekti.

Tarihî Ziyaretler ve Hedefler

Ağırlıklı olarak bölgedeki kardeşlik bağlarına önem verdiklerini söyleyen Işıkhan, "Geçtiğimiz ay düzenlen 'Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları' ile yeni gönül köprüleri kurduk." dedi. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu da Diyarbakır'ın tarihi zenginliklerini ve turizm potansiyelini vurgulayarak, geçen yıl kente 1 milyonu aşkın turist geldiğini belirtti.

Birlikteliğin Gerekliliği

Ana kademe yönetimlerinin, bölgedeki huzurun sürdürülmesinde önemli bir rolü olduğunu ifade eden Işıkhan, "Bu huzur ortamını kimsenin siyasi heveslerine kurban etmeyeceğiz." diyerek, mevcut başkan Davut Yıldız'ın yeniden seçilmesiyle devam eden birlikteliği destekledi. Kongrede AK Parti'nin gücünü kadim değerlerden aldığını belirten AK Parti MKYK Üyesi Ali Karakaş ise, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan (sağ 2), merkez Yenişehir ilçesindeki bir düğün salonunda düzenlenen AK Parti Sur 6. Olağan Kongresi'ne katıldı. Programa, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu (sağda), AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak (sol 2) ve partililer katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr