03.08.2024-13:20 (Son Güncelleme:03.08.2024-13:20)

Bakan Göktaş: Hesabını Verecekler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "İsrail, Gazze'de işlediği soykırımın üstünü kapatamayacak ve er ya da geç bu insanlık dışı vahşetin hesabını adalet önünde verecek." dedi.

Bakan Göktaş, Afyonkarahisar'da AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda, kentin Türkiye'nin gözbebeği olduğunu vurguladı. Göktaş, "Anadolu'nun kilidi, doğu ile batının kavşak noktası" olarak nitelendirdiği Afyonkarahisar'a değer katmak için çalıştıklarını ifade etti. Şehrin her alanda güçlenmesi için 2002'den bugüne kadar 138 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldığını belirtti.

Göktaş, sosyal hizmet merkezleri ve sosyal yardımlaşma vakıflarıyla 7'den 77'ye vatandaşların yanında olduklarını belirterek, Afyonkarahisar'da "Bireysel Sosyal Hizmet Danışmanlığı Modeli"nin pilot uygulamasının başlatıldığını duyurdu. Bu modelle, 350 otizmli birey ve ailesine sosyal hizmet danışmanları görevlendirildiğini ve ailelere psikososyal destek hizmeti verildiğini söyledi.

'Kendini Bilmez Bir Bakan...'

AK Parti'nin 23 yıldır Türkiye genelinde büyük hizmetler yaptığını vurgulayan Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uluslararası platformlarda Türkiye'nin hak ve hukukunu savunduğunu söyledi. İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan paylaşımına tepki gösteren Göktaş, İsrail'in Gazze'de işlediği soykırımın üstünü kapatamayacağını ve bu vahşetin hesabını adalet önünde vereceğini belirtti. "Filistin davası bizim öz meselemiz, Filistinliler can kardeşimizdir. Bugün Filistinli kardeşlerimiz soykırıma uğruyor," diyen Göktaş, Filistin mücadelesini savunmaya devam edeceklerini vurguladı.

Göktaş, Gazze’de şehit edilen İsmail Heniyye'yi rahmetle anarak, "Özgür Filistin davası uğruna şehit olan tüm Filistinli kahramanları rahmetle yad ediyorum. İsrail, Gazze'de işlediği soykırımın üstünü kapatamayacak ve er ya da geç bu insanlık dışı vahşetin hesabını adalet önünde verecek," dedi.

cerenpeksen@haber365.com