27.01.2023-10:05 (Son Güncelleme:27.01.2023-16:58)

Bakan Bilgin’den ara zam açıklaması: Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir

Katıldığı bir televizyon programında ekonomi gündemine dair dikkat çeken açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ve asgari ücret konularına da değindi. Bakan Bilgin, EYT’lilerin ilk maaşlarını 1 Mart’ta alacaklarını dile getirirken asgari ücrete ara zam konusunda ise, "Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir" şeklinde konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bir televizyon programına konuk olarak katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında EYT ve asgari ücrete önemli bir bölüm ayıran Bakan Bilgin, EYT’lilerin ilk maaşlarını 1 Mart’ta alacaklarını dile getirirken asgari ücrete ara zam konusunda ise, "Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir" dedi.

Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir

Bakan Bilgin, asgari ücrete gelmesi beklenen ara zam konusunda, ‘’Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir. Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir. Asgari ücreti 455-460 dolar seviyesine çıkararak Türkiye'nin ekonomik gücünü gösterdik.’’ ifadelerini kullandı.


İlk maaşlar 1 Mart’ta

EYT’lilerin ilk maaşı konusuna da değinen Bilgin, ‘’EYT'lilerin ilk maaşı 1 Mart'ta ödenmesini bekliyoruz. Buna hazırlıklarımızı yaptık. Sarkma olmaz ama daha erken olabilir. Süreç Meclis'in iradesinde.

EYT'li maaşlarına az zam iddiası asılsızdır.’’ dedi.

Sabah gazetesine göre Bakan Bilgin açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi:

Geçici işçi sorunu çözülecek

Geçici işçi sorununu seçim öncesi çözeceğiz. EYT'den sonra Meclis'e getireceğimiz konulardan birisi de budur.


140 bin personel kadroya geçiyor

Son yılların en önemli sorunu sözleşmeli personelin kadroya geçme meselesiydi. Bu sorunu biz çözdük.

Sözleşmeli personelin haklarını düzenleyeceğiz. Onları bu endişeden kurtaracağız.

En hızlı büyüyen 2. ekonomiyiz

Türkiye'nin makro göstergelerine baktığımız zaman ekonomideki gelişmelerin bazı beklentilerin çok üstünde olduğunu söylememiz gerekir. Her şeyden önce ekonominin en temel göstergesi büyümedir. Türkiye büyümede OECD'de 2. ülke konumundadır. Pandemi sürecinden çıkışta da dünyanın en hızlı büyüyen 2. ekonomisi olduk. Çin'den sonra en hızlı büyüyen Türkiye oldu. Bu büyüme olayı tesadüfü değildir. Büyüme Türkiye'nin üretim faktörleri arasındaki ilişkiyi ekonomi politikasında iyi dizayn ettiğini ve netice aldığını göstermektedir.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr