02.10.2024-12:58 (Son Güncelleme:02.10.2024-12:58)

Bakan Bayraktar Yenilenebilir Enerji Potansiyelini Açıkladı

Bakan Bayraktar, Türkiye'nin yenilenebilir enerji kapasitesinin artışı ve hedefleri üzerine açıklamalarda bulundu.

Yenilenebilir Enerji Alanında Yeni Hedefler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin yenilenebilir enerji kapasitesi hakkında önemli bilgiler paylaştı. Bayraktar, ülkenin 80 bin megavatlık yenilenebilir enerji potansiyelinin bulunduğunu vurgulayarak, her yıl 8 ile 10 bin megavat kurulu gücün devreye alınabileceğini belirtti.

Gelecek Hedefleri ve Yatırımlar

Bayraktar, 2053 karbon nötr ekonomi hedefi doğrultusunda yenilenebilir enerji yatırımlarının hızlandırılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, elektrik tüketiminin 2035 yılına kadar 510 teravatsaate ulaşacağını öngördüğünü kaydetti.

Yatırım Süreçlerine Dikkat

Bakan Bayraktar, yenilenebilir enerji projeleri için izin süreçlerinde iyileştirme yapılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz da yenilenebilir enerji dönüşümüne yönelik 30 bin megavatlık önlisans verildiğini açıkladı.

Enerji Verimliliği ve İklim Hedefleri

2017-2023 yılları arasında enerji verimliliğine yapılan 8,5 milyar dolarlık yatırım sayesinde 70 milyon ton karbon emisyonunun önlendiğini belirten Bayraktar, enerji verimliliği alanında yeni hedeflerin belirlendiğini ifade etti.

Son olarak, elektrik talebinin artışı, yenilenebilir enerji ve verimlilik konularına odaklanarak karşılanacağı ifade edildi. Bayraktar, "Yenilenebilir enerjide mutlaka önümüzdeki dönemde çok daha güçlü ve hızlı bir gelişim öngörüyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye Elektrik Sanayi Birliği (TESAB) tarafından düzenlenen Enerji Stratejileri Konferansı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) konferans salonunda düzenlendi. Programa, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar (sağ 3), Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) Genel Müdürü ve TESAB Yönetim kurulu Başkanı Zafer Benli (sağ 4) ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz (sağ 2) da katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr